måndag 25 november 2013

Saker jag längtar efter

Det är mycket saker jag längtar efter just nu, så många att jag inte ens ids skriva ner allt i just det här blogginlägget. För det skulle bli för långt och invecklat....
Så jag nöjer mig med att säga att jag längtar efter vintern. För det gör jag. Jättemycket.
En riktigt kall och snörik vargavinter (tigervinter?) är vad jag vill ha nu.




söndag 17 november 2013

I senaste Magasin Skärgård...

...går det att hitta en hel del notiser från mig om ditten och datten, men även två reportage som jag fotat själv för första gången... Huga, det var nervöst att inte ha mästerfotografen T. Almbo med mig när jag gjorde intervjuerna... Var lite halvtrixigt att koncentrera sig på både intervjuerna och att få bra foton....

Ett reportage om Vätö och dess stenhuggerier..

...okej, mästerfotografen har faktiskt tagit bilderna
från Stockholm i det här repet....

Och så ett om Waxholms kafferosteri..

....okej, mästerfotografen har piffat till bilderna
 i photoshop,
så han är inte helt oskyldig till dessa bilder heller! 

Tidningen är gratis och ni hittar den
där skärgården finns! 

torsdag 14 november 2013

Världsrekord!

Idag har det varit Guiness världsrekord-dag! Flera nya rekord har satts just i dag.
Det är så skönt att alla inte behöver vara bäst på att springa snabbast eller gå längst. Det duger gott att till exempel klä ut sig till pingvin och samla ihop 324 stycken till som är utklädda till pingviner så har man satt ett rekord!



Undrar om man kanske skulle ge sig på att slå ett världsrekord? Vad ska man hitta på tro? Vad skulle du vilja ha världsrekord i?


Ingen kan beskylla mig och Äventyrshunden...

.. för att vara färglösa denna gråtrista torsdag iallafall!

Dagens outfit:
Brallor-Norröna Fjörå
Jacka-Arcteryx 
Lila Fleecetröja under jackan-Bergans
Diesels regntäcke-Hurrta

Tur att vi sken som solen idag då vi råkade klampa rakt genom en älgjakt när vi var ute och plockade ett naturreservat!
Ett skogsområde som vi besöker i väldans ofta blev officiellt naturreservat för ett par veckor sedan. Så praktiskt när sådant händer. Så idag tog vi långtur i våra färggrannaste kläder på Bogesund för att fira att det blivit ett naturreservat!

Eldstad, check! 

Utsikt över havet, check! 

lördag 9 november 2013

Luftiga äventyr i senaste Escape Active




I nummer 4 av Escape Active så finns ett reportage med från Extreme Sport Gathering där jag och min fotograf var förra året. Fotografen har fått bre ut sig ordentligt över tre uppslag, härligt!





Är du sugen på att hänga med 2014? Eventet är öppet för alla som vill! Mer information hittar du här!

Räddningen är här!



Nu är det någon som tänkt till igen! Sulor som värms upp av ett litet batteri. Kalla fötter är ett minne blott. Aaaaah.... Frågan är om jag hinner få tag i ett par inom en halvtimme? Skulle behöva ett par idag då jag ska befinna mig i en ishall hela dagen...

fredag 8 november 2013

Fredagstips

Älskar när människor tänker utanför ramarna! Läste i senaste Turist om en dam som gått trädklättrar-kurs och numera sover i trädkronorna när andan faller på. Härligt att anamma en ny hobby sådär på äldre da'r....

Så om du inte riktigt vet vad du ska göra i helgen kanske en trädklättrar-kurs kan vara något?!

En kurs tänker du? Alla kan väl klättra i träd? Och ja, det kan nog de flesta, men om du ska upp på högre höjder så är det bra om du vet hur du ska säkra dig. Vi pratade ju om döden och säkerhet i ett tidigare inlägg här på bloggen.... Men samtidigt vill vi ju leva!

Så. ut och upptäck träden på din hemmaplan i helgen! Är det något som duger att klättra i?


När det du älskar dödar....

När man är sådär passionerad i sin sport så spelar döden mindre roll. Det handlar om att få leva sitt liv på sitt eget sätt. Man är medveten om riskerna men man försöker att ta sig förbi dem med säkerhet och smarta beslut.

Bungy Jump på Nya Zealand 2008,
då var jag helt övertygad att jag skulle dö
för en sekund eller två. 

Hur tänker du kring din sport? Tänker du på riskerna när du är mitt i allt det roliga?


På topptur i Nya Zealand 2008

När jag är på topptur är jag medveten om att det kan gå en lavin. Jag gör allt för att minimera riskerna och har med mig utrustning som kanske hjälper mig om det skulle hända något. Men jag är aldrig säker, hur säkert jag än har kollat och dubbelkollat allt. Men någonstans ger det ändå en känsla av att vara vid liv, när jag balanserar på dödens kant.

Att narra döden är något som basehoppare lever med. Läs här en krönika om hur det är att förlora någon man älskar.

Bild lånad från TV2 Norge


För en kort tid sedan så förlorade extremskidåkaren Andreas Fransson sin vän. Läs hans egna ord om händelsen här.

Bild lånad från Franssons blogg

Livet får mig att fundera på döden... Är du rädd för döden?

torsdag 7 november 2013

Spårbar app

Har precis snubblat över en superbra app. Viltappen heter den. Där kan man lyssna på djurläten och se olika spår och spillningar och få lite allmän guidning om hur djur beter sig i skogen.
Perfekt för mig som kan behöva all assistans som finns för att få se det där lodjuret i det vilda som är ett av mina livsmål. 
Så nu väntar jag på att den första snön ska falla så jag och Äventyrshunden kan gå ut och leta lodjur (och även andra djur) i skogen!

Inte ett foto taget av mig, hade det varit det hade jag varit överlycklig! 

onsdag 6 november 2013

Är du Primalofts nya hjälte?


PrimaLoft® söker dig! Är du nästa LOCAL HERO?
Var med, skapa projekt eller berätta speciella historier – hos PrimaLoft® får ALLA en möjlighet att komma till uttryck på sitt eget vis eller förverkliga sina drömmar. Du har vad som krävs för att bli en PrimaLoft® LOCAL HERO och dina vänner kan stötta dig genom att rösta! Dessutom finns det ständigt fina priser att vinna för alla som deltar och också för de som röstar!



Vill du förverkliga ett projekt med hjälp av PrimaLoft® eller få en dröm att gå i uppfyllelse, berätta en ovanlig PrimaLoft®-historia, har du ett annorlunda jobb där PrimaLoft® kan hjälpa dig? Eller känner du någon som detta stämmer in på? Anmäl då dig eller den här personen genast och ange samtidigt vad projektet eller berättelsen går ut på, med foto eller video på www.primaloftlocalhero.com och förklara för oss varför just DU ska bli nästa PrimaLoft® LOCAL HERO! 
Vänner, bekanta, familj, kollegor men även okända användare som tycker ditt bidrag är bra, har möjlighet att hjälpa dig genom att rösta! Både de som röstar och de som blir röstade på har chans att vinna schyssta friluftsprylar! 

Experten på isolermaterial har tagit sig för att genom projektet "PrimaLoft® LOCAL HERO" erbjuda okända men speciella personer en plattform där de kan förverkliga drömmar och projekt, eller där passionerade skribenter kan berätta om sina fascinerande och spännande historier. Oavsett om det handlar om en ung skidåkare på tur, studenter, sportiga modeälskare, en läkare som nått 4000 metersgränsen på sin vandringssemester, en fönsterputsare som arbetar högt uppe i det fria bland skyskraporna eller en mamma med fyra barn som på sin begränsade fritid gärna ägnar sig åt forsränning - för PrimaLoft® kan ALLA bli en PrimaLoft® LOCAL HERO!




tisdag 5 november 2013

Turkost i brevlådan.....

Kolla vad som damp ner i min brevlåda idag:

Märks det att jag gillar turkost? 

Nu kan vinterkylan komma när som helst, jag är redo!