fredag 2 januari 2015

52 foton på 1 år - 2014 års fotoutmaning avslutad

Ett år av fotande har passerat. 52 foton på ett år, ett varje vecka. 
Tanken var att utmana mig själv och bli en bättre fotograf.
Dags att summera foto-året. Ju mer du gör av något ju bättre blir du på det. Alltså fota mycket och så kanske du lär dig något. 
Jag har fotat mycket i år. I början med tvetydig inriktning och inte med min egna utrustning. Men halvvägs in i projektet fick jag nytt bokprojekt med Calazo. Jag fotade hela Upplandsleden för att smycka boken Vandra Upplandsleden. Jag var liksom tvungen att fota hela leden. Det var bra, men samtidigt stressande. För jag hade ingen aning om vad jag höll på med. Men ju mer jag fotade ju bättre kläm fick jag på en del teknik. Det finns mer att lära, såååå mycket mer. Men jag har greppat en del av tekniken. Dock kan den utvecklas ännu mer. 

Jag hade tänkt att gå en fotokurs, men så blev det inte. Tiden fanns inte. Jag köpte dock en egen kamera och lärde mig inställningarna på den. 
Nu vill jag ha fler objektiv! 

Att fota ett foto varje vecka har varit roligt ibland och jobbigt ibland. Men alltid utmanande. Ibland har jag haft noll inspiration men tvingat fram något, de gångerna har jag inte blivit nöjd alls. Vissa veckor hade jag flyt och tyckte det var roligt att experimentera med kameran, motiv och idéer. 

Om jag tycker jag blivit en bättre fotograf? Nja, jo lite kanske. Men jag känner att jag har så mycket mer att lära och det jag måste jobba mest med är mitt tålamod när jag ska ta bilderna. Måste lugna ner mig och tänka till före jag skjuter av. 

Den bild jag är mest nöjd med under året är vecka 29, tagen på Bjuröklubb. En plats som betyder mycket för mig och just den dagen var naturen så vacker. Stilla och graciös. 
Vad tycker du? Har jag blivit en bättre fotograf? 
Vilken är din favoritbild? 4 kommentarer:

 1. Svårt med så många bilder men 7, 25 och 28 gillar jag!

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen fått till riktigt fina bilder. Ju mer man fotar desto större chans är det ju att man lyckas med någon, och det roliga är att man oftast känner det på sig innan man knäpper av. det är ett magiskt ögonblick. Känner du igen det?
  För varje bild man tar så lär man sig något litet, många gånger utan att man tänker på det.
  Du är verkligen på rätt väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord.
   Jo, jag känner igen att man liksom vet när bilden blev bra, typ där satt den! Jag brukar säga att jag fick ett "moneyshot" :) Men jag har massor kvar att lära och enda sättet att lära sig är att fota mera.... Så jag jobbar vidare!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.