söndag 22 juni 2014

52 foton 2014: 25


3 kommentarer:

 1. Ser lite ensamt ut det där!
  Lite beroende på vad man har för syfte och moraliska begränsningar i sitt fotande kan man göra som man vill. Jag hade haft svårt att motstå att i efterbehandlingen göra himlen mer dramatisk! Du har klockrena förutsättningar att få till det i det här fallet. Annars är tycker jag att själva kompostitionen är klockren, Svartvitt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag gillar den här bilden också och kan hålla med om att himlen kan göras än mer dramatisk. Men hur mycket får man mixtra med bilder i efterhand? Finns det någon "etisk" gräns? Svartvitt kan också funka... Är nöjd med kompositionen och ljuset som var så häftigt... Men kanske att man kan förstärka det speciella ljuset ännu mer...? Tack för din fina kommentar. :)

   Radera
 2. 25 Paddling
  En bild som påminner en hel del om nr 29. Men i och med att den innehåller en tydlig intressepunkt, som dessutom är mänsklig, så är den lättare att relatera till. Här kan man tänka in ödslighet och ensamhet i bilden på ett påtagligare sätt, tack vare den mänskliga närvaron. Bild nr. 29 är i princip lika ödslig men ger inte riktigt samma känsla eftersom man där inte ser någon människa (eller annan levande varelse) som kan uppleva eller utsättas för ödsligheten. Vill man ge en viss stämning till en bild så kan det vara till god hjälp att placera in någon människa i bilden som kan tänkas uppleva stämningen, den känns då verkligare och mer påtaglig. Utan paddlaren vore den här bilden platt och ointressant. Placeringen av honom/henne utåt kanten förstärker ödsligheten. Vattenstänket på linsen kan klonas bort.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.