tisdag 5 maj 2015

Friluftsliv är här!

Nr 2 är ute nu!

Och på första uppslaget görs det reklam för
Upplandsledsboken!
Vilket innebär att tryckeriet får snabba på
för den finns inte i tryck form än! 

Äntligen kom Smörnäsreportaget med,
den som väntar på något gott :) 

Äventyrshunden är med på bild...

..som vanligt...

I samma nummer finns en paddelguide också skriven av mig.
Så gå och köp för er som vill ha paddeltips! 

4 kommentarer:

 1. Hej Gunnika :)
  Jag har en liten fråga till ang Diesel och hur lyckas du med att ha Diesel på kajaken... Jag älskar att paddla kajak och skulle så gärna vilja ha med min hund ( som är ung i Diesels storlek ) men jag vet inte riktigt hur jag ska göra... Min hund är gärna med på mina äventyr men jag är lite rädd för att försöka med kajak. Har du något tips?? Och samtidigt bara säga att det är en fröjd att läsa båda bloggarna :)
  Med vänlig hälsning Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne! Kul att du gillar bloggarna! Hoppas du får inspiration till uteliv!
   Diesel gillar att paddla kajak och är väldigt lugn på kajaken, det har han alltid varit. Men jag började med att lägga fram kajaken på gräsmattan och så fick han hoppa och leka på den som om det vore ett roligt hinder. Han fick sitta och balansera och jag gungade lite på kajaken och matade med godis, massor med godis och BARA BERÖM. Inga nej eller hårda ord någon gång. Jag ville att kajaken skulle bli en positiv upplevelse. Så höll vi på ett par dagar, sen la jag kajaken i vattenbrynet och gjorde om proceduren med godis och beröm. Sen paddlade jag ut lite i vattnet och matade med godis och beröm, sen paddlade jag lite längre ut osv... Hela tiden med godis och beröm. Och sen var vi i hamn så att säga! Sen är det bara att ÖVA MYCKET så att ni blir samspelta. Mitt råd är att skapa en positiv upplevelse kring kajaken så att hunden VILL följa med och tycker det är roligt. Det är en fördel om du själv är säker med kajak så att du kan vara lugn i alla lägen. Är du lugn och trygg kommer hunden också att vara det. Diesel har trillat i ett par gånger, men eftersom han har flytväst med handtag på ryggen så har jag bara fiskat upp honom igen när han simmat runt i vattnet. Det är också en fördel om hunden kan vissa ord , tex sitt, ligg och backa. Ibland när det är lugnt på vattnet går Diesel fram och sitter på framluckan, men när det blåser eller om det kör förbi en båt vill jag att han ska backa tillbaka till mig. Eller om jag vill att han ska sitta ner för att jag ska göra en trixig passage... Funkar det inte ändå med det här råden kan man alltid hyra en tvåmanskajak med en kompis och låta hunden sitta i mittersta packluckan. Men mitt främsta råd är att HA ROLIGT och spendera mycket tid med din hund så ni blir samspelta.

   Radera
 2. Hej igen och stort tack för tipsen :) Jag tror att en egen kajak får stå på önskelistan då jag bara har hyrt tidigare :)
  Och ja: vi älskar äventyr och uteliv. Vi bor i centrala Västerås men far runt en hel del och utforskar :) Jag och byrackan följer er med glädje
  Mvh Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego, det var så lite så. Lycka till! Och härligt att höra att ni är ute och upptäcker!!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.