lördag 31 december 2016

Nytt år, nya löften

Ja, så har de då gått ett helt år till sen sist. Herregud, vad tiden springer iväg när en har roligt....

Så mycket som har hänt detta år, så mycket förändringar (bra förändringar!), också så mycket kvar som en vill förändra. Så mycket idéer som har fått luft under vingarna igen, så härligt att få skratta så mycket som jag gjort i år och känna glädje!

Klockan klämtar snart tolv och det är dags att checka av gamla löften. Inför det här året hade jag ett till synes enkelt löfte, men nog så svårt att uppfylla...
Jag skulle bli unfuckwithable, helt in peace med mig själv och fullständigt untouchable av onödigt drama. Låter enkelt eller hur? Och superbra om en klarar av det. Men ack så svårt det var/är!

Det är svårt när känslor svallar och en reagerar som en gör. Det är svårt att ta ett steg tillbaka, ta ett djupt andetag och bara låta allt rinna av en. Svårt att fokusera på det som faktiskt är viktigt i livet, men skitbra att träna på det och bli bra på det så småningom. Det är som med allt annat, ju mer en tränar på det ju bättre blir en!!
Det är svårt att ändra attityd och inse att nästan ingenting blir bättre av att en blir upprörd över småsaker som inte spelar någon roll om hundra år iallafall. Men nyttigt för en själv om en bemästrar det.

Det har varit ett mantra under året, i vissa situationer har det gått bra och ibland mindre bra. Men framförallt har jag gjort val som har gjort att jag har mått bra. Och det är det jag tar med mig från det här årets nyårslöfte. Fokus på det/dem viktiga och fokus på om de val jag gör tar mig dig jag vill vara. I övrigt tränar jag vidare.....

Men nu till årets nyårslöfte, som får bli något mer konkret i år:
2017 vill jag ha tid att ta hand om naturens resurser. 

Åååh, det lät flummigt eller hur? Närå!
Jag vill helt enkelt känna att jag har så mycket tid över att jag har tillräckligt med ro att gå i skogen och plocka blåbär, ta hand om äpplena i pappas trädgård, plocka hallon och jordgubbar och så vidare... Ni hajar, ta tillvara på den goda maten som finns i naturen och faktiskt är gratis. Allt jag behöver är tid att ta hand om det. Och det vill jag känna att jag har nästa år.

Meeeeen utöver det, så har jag ett skyhögt mål också.
2017 vill jag ha tre bokkontrakt! 

Ja, ni läste rätt. 3. TRE. Gaaaah! Nu har jag sagt det rakt ut också. Jo, jag vet kanske helt omöjligt. Men jag tänker om jag siktar på 3 så kanske jag får 1. Och då är jag ändå nöjd... Ni hajar va, sikta högt så är hälften vunnet.
Håll tummarna!!

Gott nytt uteår på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.