måndag 14 september 2015

Otroligt bra och extremt välskriven

Nu har jag läst Annelies Pompes nya bok, Otroligt högt och extremt djupt. En annorlunda skildring av en äventyrares upptäckter. Gillar speciellt de kapitel där hon skriver om sina känslor när hon befinner sig på olika extrema ställen på jorden. Finns något kapitel jag bara bläddrar förbi där hon listar sin utrustning, antar att hon måste för sina sponsorers skull.
Men de texter där hon skriver om sina egna tankar gillar jag, samt hur en ska motivera sig själv till äventyrligare liv. Hon har en del bra tankar kring motivation, passion, rädsla, utmaningar..... Helt klart läsvärd. Och helt makalöst vackra bilder!!!



Det som får mig att fundera är vilken värld vi lever i när en kvinnlig äventyrare anser sig nödgad att ha med ett kapitel om hur man håller sig snygg på berget. Då snackar vi 8000 meters berg, där det inte ska gå att leva där varje människa kämpar för sin överlevnad, även där ska en kvinna alltså behöva tänka på hur snygg hon är. Inte ens där får hon vara lite skitig och bara vara och överleva. Jag kan förstå att hygienen är viktig och att det är viktigt att hålla sig fräsch, men snygg tänkte jag att en slapp tänka på när en befinner sig på så hög höjd. Men nej, det är olika premisser om du är manlig och kvinnlig äventyrare tydligen....
Tänkvärt i den snabba värld vi lever just nu....

Men spring och köp genast, superbra julklappsbok till alla som sitter fast i ekorrhjulet och behöver en knuff i rumpan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.