lördag 5 september 2015

Stadspaddling med simmiga inslag

Min vän Sofia är lite galen, på ett bra sätt.
Sofia bor inte så långt från Edsviken och så gillar Sofia att simma. Jättemycket.
Då tyckte Sofia att; varför inte simma hela Edsviken?
Och varför inte göra det med ett gäng vänner?
Och på den vägen var det väl då 10 kilometer simning genom Edsviken kom till.
Jag och Äventyrshunden blev inblandade i det hela som säkerhetsansvariga. Jag med min kajak och Äventyrshunden som räddningshund. Uppgiften var att försvara simmarna mot båtar, sjöodjur och annat oknytt. 6 simmare var vårt ansvar tillsammans med den andra kajakpaddlaren, Jonas.

Första etappen började i norra Edsviken och det var stark motvind, trots jag hade bokat medvind med Sofia i god tid innan? Och när regnet drog in slog den välbekanta sommarkänslan från i år in. Frysandet.
Jag försökte lösa problematiken genom att värma händerna Äventyrshundens päls. Men det var liksom inte läge att klaga för simmarna hade det ju värre.....
Det gick inte så fort, rent paddelmässigt sett, men simmässigt var det bra fart. Ändå, jag fick liksom inte upp värmen där jag puttrade fram. Hann både äta äpple och klia Äventyrshunden på magen.
Hade väl egentligen inte så mycket att klaga på förutom att jag var SÅ SJUKT JÄVLA PISSNÖDIG.
I 2 timmar försökte jag tänka på annat, men när fikamålet siktades kunde jag liksom inte hålla mig längre, var tvungen att lämna simmarna åt sitt öde och besöka stranden som materialiserades framför mina ögon. Som tur var överlevde simmarna min undanmanöver. Puh!

Supportteamet mötte upp med mackor och varm choklad och sen var det dags för etapp 2 som flög förbi. Äventyrshunden hade koll på simmarna i vattnet och räknade noga in att alla var med.
Jag tyckte det var mysigt att paddla i stan för omväxlingens skull. Intressant att se staden från vattensidan.

Paddling utanför Ulriksdal.

Fika igen vid Ulriksdal och Jonas berömda bullar fick även de mest slitna simmarna att ta sig an sista etappen till Bockholmen där galamiddagen väntade.
Vinden hade mojnat och simmarna unnade sig att plaska och leka lite under broarna in mot mål.
Mörkret sänkte sig över staden och oss och precis innan vi alla kravlade oss i land fick vi syn på bävrar, mitt i den stora staden!

Det är inte varje dag en paddlar under tunnelbanan... 

Imponerad är jag av alla simmare som klarade av den långa utmaningen. Fem timmar i 15-gradigt vatten. Hatten av, säger jag! (Eller kanske ska säga simmössan??)Och tack för att jag fick vara med och dela det här galna upptåget!

Sofia-lite galen men rolig!
Också mastermind bakom upptåget Långsimning i Edsviken. Sofias version av dagen kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.