torsdag 11 oktober 2012

Donationer efterlyses!

Jorå, det går bra nu....

Hade som vanligt lite halvbråttom till färjan imorse för jag skulle passa en tid till ett möte. Kastar in Äventyrshund och packning i bilen men när jag sätter nyckeln i låset och vrider om händer ingenting. Nada. Äventyrsbilen totalvägrar att starta! Pärlan som alltid startar i alla slags ruskväder är stendöd. Haffar första bästa bil och ber om att få låna lite startkablar och en fräsch motor. Hjälper inte heller. Fortfarande död. Jahapp, ringer bärgaren och ber dem hämta Äventyrsbilen och köra den till verkstaden pronto. Springer tillbaka hem och hämtar nyckeln till den lite mindre Äventyrsbilen som oftast körs av min sambo. Tack och lov tog han båten till jobbet i morse så den står kvar hemma! Puh! Allt löser sig trots allt....

Något försenad, men ändå i rimlig tid att hinna om gaspedalen trycks konstant i botten, vrider jag om nyckeln till den lite mindre Äventyrsbilen. Endast ett par sporadiska hostningar hörs... Vad är detta? Är det något tonårsbus som har skruvat ur alla tändstift eller vad? Jag skriker åt den lite mindre Äventyrsbilen: "att nu får du faaan starta" och trycker plattan i botten med en ursinnighet som åskguden Tor till och med hade varit imponerad av. Den lite mindre Äventyrsbilen är lite lydigare än den stora Äventyrsbilen och bestämmer sig för att starta. Tack för det!

Gasar iväg och hinner preciiiiiiiiis med färjan. Vågar inte stänga av bilen på färjan ifall att den lite mindre Äventyrsbilen bara bestämt sig för att lyda en gång idag. Blundar lite så att jag inte ser skylten där det står: "Stäng av motorn, dra åt handbromsen..."
Rullar vidare mot mitt möte samtidigt som jag ringer försäkringsbolaget för att prata om den trasiga frysen. Ringer bilverkstaden och förbereder dem på att den stora Äventyrsbilen är på väg till dem. Ungefär halvvägs in i det samtalet börjar motorlampan blinka i den lite mindre Äventyrsbilen (!) Va faaaan....! Överlägger med serviceteknikern jag har på tråden och då börjar verkstadslampan också blinka. Suck. Blundar med ena ögat och kör vidare.

Stannar på macken för att tanka och då visar det sig att Shell firar 100 år just idag och att de rabatterar soppan! Äntligen något positivt denna skitdag! Dessutom erbjuder de en liten filur som tankar upp den lite mindre Äventyrsbilen medan jag köper en kopp varm choklad. Den lilla filuren fyller även på spolarvätska, byter den trasiga glödlampan och kollar oljan. Lite gladare hoppar jag in i bilen och vrider om nyckeln.... Biljäveln startar inte! Suckar uppgivet och slänger upp bildörren för att putta undan skrället från bensinpumpen så att någon annan än jag kan få finservice på Shellmacken. Spiller dessutom ut varm choklad på hela sätet. Vad har jag gjort för att straffas så just idag?
Den lilla filuren kommer fram och frågar om jag behöver startkablar.
-Vet inte, snyftar jag, och vrider om nyckeln igen. DÅ startar den, just nu ganska hatade, lite mindre Äventyrsbilen.

Konstaterar att jag ändå bara är 15 minuter sen till mötet och är rätt nöjd med tillvaron. Ända tills verkstaden ringer och säger att den stora Äventyrsbilen nu visserligen är lagad men att det kommer lämna ett stort hål i min plånbok.

På väg mot verkstaden för att hämta den stora Äventyrsbilen börjar oljelampan dessutom lysa i den lite mindre Äventyrsbilen???!!! Hämtar den stora Äventyrsbilen på verkstaden och lämnar kvar den lite mindre Äventyrsbilen tillsammans med min plånbok.

Jag hade fel när jag antog att alla delar som går att byta i den stora Äventyrsbilen var utbytta redan förra året. Det fanns fler delar som ville bli bytta. Så om någon känner att de spontant vill lämna en donation till Äventyrsbilens bevarande så mottages de tacksamt. Maila mig så ska jag gladeligen ge er kontonumret!

Imorgon kommer frysreparatören. Och hur jag ska lösa det när min plånbok är kvar på verkstaden är en fråga för morgondagen. God natt.


6 kommentarer:

 1. Tråkigt när allt strular samtidigt. Var det bränslepumpen som var paj eller? Vi hade jättemycket problem med vår äventyrsbil förra vintern. Får hoppas att den sköter sig i år :-)

  SvaraRadera
 2. I den stora äventyrsbilen var det en vevhusventilationgivare (?) som var trasig. I den mindre äventyrsbilen var det en tändkasett som behövde bytas och miljarder andra saker som kommer kosta skjooortan... Men det är bara le och se glad ut, för man behöver ju sin äventyrsbil liksom..! :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas att er bil håller bättre Patrik! :)

  SvaraRadera
 4. Hahaha... förlåt... inte för att skratta åt din olycka eller så, men du skriver roligt.

  Jag har en trevlig liten lydig Yaris till salu till överpris om du behöver en ny kompis. ;)

  SvaraRadera
 5. Du får skratta! Det bjuder jag på! Jag skrattar själv åt eländet..;)

  SvaraRadera
 6. Kanske ska slå till på din Yaris, allt annat jag betalar för just nu är ju ändå överpris... Lika bra att fortsätta på den banan! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.