söndag 21 oktober 2012

Äventyr 2012:18 Tjuvstartad Halloween/Försenad Sommarträff?!

Halloween är ju egentligen inte förrän längre fram i tiden, men vi tyckte att det passade bra den här helgen att tjuvstarta alltihop. Fast det beror på hur man ser det, för helgens happening var ju egentligen försenad. Årets årliga Sommarträff uteblev på grund av ett sommarbröllop i Åre. Så för att kompensera för det så blev det en för tidig Halloweenträff istället. Logiskt? Nej, inte särskilt. Men iallafall väldigt roligt!

Det rådde länge delade meningar om när egentligen själva tillställningen skulle äga rum, det var bud om både 13-14 oktober och 27-28 oktober, men till slut kunde vi konstatera att det handlade om 20-21 oktober. Det verkar som om tideräkningen i Kiruna och Jönköping är en annan än den i övriga Sverige....?
Fredagen kom och därmed även gästerna. Den ägnades mest åt skönt häng och att reda ut vad som hänt sen sist egentligen. Sommarbröllopet i Åre tog flera timmar att klargöra vem som egentligen sa eller gjort vad och varför det berömda talet trots allt blev en sådan succé. Vidare så diskuterades det angående om "ligga" verkligen är ett verb eftersom man faktiskt inte gör något just då. Kärnkraft, hen, flygplansmotorer och TV-boxar var också tvunget att avhandlas med stor detaljrikedom innan Matias eventuella nedtrappande av snusandet kom på tapeten. Den ökända "Hamstern" spottade upp vintermörkret en kort stund innan den däckade lika snabbt som den kom fram.

När gryningen nalkades på lördagen vaknade minimänniskorna pigga och raska medan de lite större människorna klagade på huvudvärk och andra ålderskrämpor. Minimänniskorna tyckte att de senare symptomen kunde botas med geggamoja och en svampvandring i skogen.

Det mesta ordnar upp sig
med geggamoja tycker Elvis! 

Skogens guld? 

 Efter en stadig lunch spetsad med tre ton kantareller var gänget redo att anta tävlingarna som skulle leda till avgörandet om vem som skulle få kyssa den åtråvärda Kulla-bucklan. Förra årets vinnare hade piffat till pokalen för att få plats med sitt eget namn vilket nu satte tävlingarna i en helt annan dager. För nu var ju pokalen helt plötsligt ännu mer värdefull!

Svamprensing med Kulla-pokalen inom räckhåll

Regnet öste ner men vad gör det när det är blodigt allvar? Deltagarna delades in i två lag som båda skulle kämpa sig  fram till en vinst. För det är bara det vinnande laget som får göra upp individuellt om pokalen. I första grenen fick lagen en trave med foton i sina händer. Sen gällde det att hitta till ställena som fotona visade för att samla in bokstäver. Dessa bokstäver skulle bilda ett ord som i sin tur skulle bilda ett ordspråk.


Ett jäkla rantande i uthusen för att hitta bokstäver

Tävlingarna fortsatte med att plocka ärtor med klädnypor, bilda nya ord av Halloween, lista ut låttiteln med hjälp av någon form av "så ska det låta"-reglement och vinprovning för att lista ut vilket vin som tillhörde vilken kändis. Det visade sig att Per Mobergs vin inte alls var så gott som kunde väntas, Motorhead var odrickbart och Elvis pava var ändå helt okej.

Vilken är vilken?

Lagen kämpade väl och i slutändan var det omöjligt att skilja dem åt. Ställningen var odiskutabelt lika och tävlingsledningen var tvungen att backa och låta båda lagen göra upp om pokalen. En bana i mörkret skulle gås två gånger på tid och personen med minsta möjliga differens mellan sina båda heat skulle få kliva överst på prispallen. Det såg länge ut som om Linda skulle ta hem pokalen i år igen, men fick i sista vändan se sig besegrad och stannade på en hedrande andraplats. Istället blev det Björn som fick kliva fram som segrare! Med endast 1,1 sekunds tidsskillnad mellan sina båda heat var han definitivt en värdig vinnare!


Grattis Björn!
Men vänta nu, han har väl inte tagit hjälp av Julie? 

Och det firade vi med en Halloween-fest så klart! Och även här kunde man så klart vinna ett pris, för bästa utklädnad. Och den togs hem av familjen Bengtsson som hade gått all-in och satsat stort med kreativa lösningar och fanstaifullhet.

Döden, den onda dockan och Skräcken under sängen.
Vem kan inte bli rädd för dessa? 

Svartrockarna kom med en till ond docka i lite mindre version

Kärnkraftinspektörerna
hade med sig Skitfarligt Zombievirus..!

Kriss-Kross var ju snabbtänkt iallafall
när man glömt utklädnaden hemma.
Men föga skrämmande kanske?

Elvis ville väldigt gärna vara skelett! 

Mer än såhär får ni inte veta om kvällen, kära läsare. Men jag kan tala om att vi hade väldigt roligt!
Trevlig Halloween på er i förtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.