söndag 9 februari 2014

52 foton 2014: 6Förra veckan fick jag ju inga hurrarop över min brygga, så därför lägger jag upp en brygga igen! :)

Fick rådet att fortsätta att fota i gråvädret och det har det ju verkligen varit trist väder och därmed lågt med fotomotivationen. Den här bilden är nog det bästa jag lyckades prestera den här veckan.

Hmm, måste ta mig i kragen med det här fotandet... Behöver mer människor i bilderna! Någon frivillig som vill vara modell?

4 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med Sara som tyckte att förra veckans brygga var din bästa bild än så länge. Den hade en riktigt bra djupkänsla och även lite dramatik genom de svallande vågorna, som du fick fram genom den stående kompositionen (jag hade säkert tagit bilden liggande och missat en del av skummet och vågorna i nerkant, men det gjorde inte du).

  Din nya bryggbild har en hel del gemensamt med den förra, men också en hel del som skiljer. Kompositionen med en brygga som löper in från ena sidan/bildhörnet och slutar i mitten är mycket effektiv, den skapar en skön djupkänsla och den har du fått fram även i den här nya bilden. Men den nya är lugnare och mer kontemplativ, dels genom bildens innehåll men det förstärks även genom att du använt ett liggande format, du har t.o.m. beskurit den till ungefär 2:1-format. Nu är det inte bara bryggan som ger djupkänsla, nästan alla linjer i bilden pekar in mot en centralpunkt.
  Bilden kan stå för sig själv, som en lugn och meditativ miljö, men jag skulle vilja ha en intressepunkt också. Som jag tidigare nämnt till dig så kan man “bygga” bilder genom att först hitta en fin miljö, kanske fota den i det perspektiv man tycker ser bäst ut (som du gjort). Sedan tittar man på den hemma i datorn och funderar på: vad kan jag lägga till i den här bilden för att göra den bättre, få in lite dynamik (inte dynamit...), och var ska personen/föremålet eller vad jag nu vill lägga till, placeras.
  I den här bilden är det naturligt att något finns på bryggan, och rör sig i dess riktning, jag föreslår framåt/inåt i bilden. Man kan även tänka sig att något rör sig mot fotografen, eller står stilla, men jag tror det är sämre alternativ i det här fallet. Ett hyfsat naturligt inslag skulle kunna vara en person som är ute och går med hunden på bryggan, eller leder en cykel t.ex. Om personen är ensam och bara går kan bilden kännas lite arrangerad, det känns bättre om han/hon har något med sig som skvallrar om ett ärende eller en orsak till att finnas där. Placeringen skulle kunna vara ungefär där snöfältet slutar på bryggan.
  Vill du sticka ut lite med bilden så låt en tjej komma ridande i stället på bryggan, eller varför inte en segwayåkare? Inte för att det känns speciellt naturligt, men om du vill få folk att haja till, att lägga märke till bilden, så kan det vara en tanke. Om du nu inte har någon 86-årig dam med rollator och en frusen pudel i bekantskapskretsen som kan ställa upp som modell.

  Du tar dig som fotograf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville verkligen ha en person med i den här bilden som vandrade på bryggan! Men INGEN fanns i sikte, trots att jag var där en bra stund och fotade.... Måste börja lura med mig folk ut i skogen när jag går mina fotorundor.... Som du säger hade det varit kul att slänga in något annorlunda också, kanske pingvinsmaskoten från vecka 4 cyklandes på en enhjuling?:) TACK TACK för den fina feedbacken och de nyttiga tipsen! Guld värt!

   Radera
 2. En jättefin, lugn o harmonisk bild! Alla linjer är "rätt" enligt grundreglerna (fast det finns inget rätt o fel anser jag) o den har en lugn o entonig nyans. Att göra den bättre/annorlunda/mer berättande skulle kunna vara att placera en människa i röd jacka/en hund med röd "ryggsäck" eller liknande någonstans i bilden. Dock inte mitt i bilden, kanske i början av bryggan, på väg utåt. Så att en röd klick finns i vänster fält. Men bilden är fin som den är! Allt beror på vad man vill berätta med bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen tack! Måste börja locka med mig folk ut, eller ha tålamod att vänta in "random" vilda djur som spatserar in i bilden....:)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.