tisdag 1 juli 2014

Devold Breeze underställ - som en smekning mot huden

Mitt senaste nyförvärv i underklädesbranschen är ett underställ i merinoull från Devold.
Det jag fastnade för med just det här understället från Devold var att tröjan kändes så "o-underställig". Tröjan är supersnyggsnygg och behöver inte gömmas under en massa lager på lager kläder, den kan stå för sig själv som den är.

Snyggt tryck på bröstet på Devold Breeze underställ

Breeze heter modellen och ska även funka bra på sommaren. Merinoullen ska värma när det är kallt, men också kyla när det är varmt. Just den här modellen ska vara bra för dem som har lite känslig hud och ska vara extra mjukt.

Alltså det går inte att vara snygg i underställ,
hur snyggt själva understället än är....

Och det är verkligen mjukt! Inte ett kli, vare sig vid svettiga aktiviteter eller sovandes under kalla nätter i tält.
Det är framförallt under nätterna i tältet/bilen som jag använt Devold Breeze merinounderställ. Så himla skönt att sova i. Om jag ska vara ärlig så har jag även sovit i det även hemma, bara för att det är så himla mjukt! Sömmarna är sydda på ett speciellt sätt för de känns knappt när jag har understället på sig.

Sköna sömmar som inte känns eller skaver. 

Juni har ju inte bjudit på någon sommarvärme direkt, utan snarare ett par plusgrader bara under nätterna. Jag har ju varit ute och snurrat på Upplandsleden för att fota och reka leden, och sovit både i tält och i bilen större delen av juni där Devold Breeze har varit min trognaste följeslagare. Funkar finfint som pyjamas kan jag säga! Har inte frusit en enda natt. Och skulle det börja bli varmt på morgonen så vaknar man ändå sval med Breeze som pyjamas och inte sådär klibbig som man brukar vara i sovsäcken annars.

Har även haft merinounderstället Breeze under regnstället i årtiondets värsta åskskur, ni vet när man inte ens kan fälla upp kartan för att kolla var man är för den blir dyblöt på 1,5 sekund. Sånt typ av regnväder. Svinkallt ute och regnet letade sig in under regnkläderna och blötte ner Breeze understället i kanterna. Men jag höll mig varm ändå, trots att jag var blöt av regnet utifrån och av svett inifrån för att jag försökte söka skydd så snabbt jag kunde.

Min erfarenhet är att understället torkar relativt snabbt också efter en sån där regnskur.

Jag har vandrat och cyklat mountainbike (med och utan ryggsäck) i Devold Breeze och inte känt av något skavsår från exempelvis sömmar eller liknande. Inte heller tycker jag att det luktar äckligt när jag har haft det en längre tid. Luktar mest "hallon" faktiskt.

Jag ogillar när understället sitter för tajt och därför kör jag storlek large på Breeze, för att få en liten lösare passform som passar mig. Hittills har jag heller inte upplevt att understället tappar "formen". Det känns fortfarande efter en längre tids användning fortfarande lika bra passform som när jag först drog på mig det. Ärmslut och benslut sitter fortfarande bra runt handleder och anklar.

Det känns som om Devold Breeze merinounderställ är riktiga kvalitetsgrejer, och det är klart att de borde veta vad de gör eftersom Devold har tillverkat ullkläder sen 1853 och numera är världens näst största tillverkare av underställ i ull.

Det bästa med understället är att det är fantastiskt mjukt och jag blev positivt överraskad av de andra egenskaperna som Devold också har stoppat in i produkten. Det kommer bli fler Devold-produkter för mig i framtiden, var så säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.