onsdag 24 juni 2015

Sommarens boktips

Även om sommaren känns lång borta i detta eviga regnande så infinner sig snart tiden då en har massor med tid över till att läsa böcker. Jag skulle vilja tipsa om några böcker som kanske passar i hängmattan.

Självklart måste jag ju tipsa om guideböckerna Vandra Roslagsleden och Vandra Upplandsleden! De läses bäst i lugn och ro för att skapa längtan ut på våra vackra leder. Båda böckerna kan ni köpa av mig direkt så får ni de signerade!
En annan äventyrerska, Annelie Pompe, kommer ut med ny bok snart, Otroligt högt och extremt djupt. Vi får följa med på hennes äventyr på Mount Everest och i havets blåa djup, kan inte bli annat än intressant.
Och för er som gärna vill ta er ut i skärgården med båt, kajak, kite eller SUP men inte har en susning var de bästa naturhamnarna är och inte vill chansa och hamna långt bort i tråkigaste viken så rekommenderar jag Arholma -Landsort med Gotland. En komplett guide till skärgårdens pärlor.Vill ni istället ha ren och skär skönlitteratur rekommenderar jag ALLA böcker av Linda Olsson. Träffsäkra personporträtt med hänförande naturbeskrivelser. Har du inte läst något av henne så har du missat något, spring och köp genast!

För barnen vill jag tipsa om Humlans herbarium, tokfina teckningar av Maj Fagerberg och hela boken går ut på att en tillsammans skapar ett herbarium. Kan en gott och väl pyssla med hela sommaren tillsammans med sina telningar.


Trevlig sommarläsning önskar jag er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.