söndag 7 juni 2015

Nyårsplaner

Jo, ni läste rätt i rubriken! Mitt i sommaren sitter jag och funderar på vad jag ska göra på nyår. Kanske helt galet tycker ni, men inte alls säger jag. Har en som jag en väldigt fyrverkerirädd Äventyrshund så måste en planera långt i förväg för att hitta ställen som är befriade från dessa.

Äventyrshundar är i vanliga fall väldigt modiga,
men när det kommer till fyrverkerier är de ganska spaka. 

Då får en vara lite kreativ OCH planera långt i förväg, för det är nämligen ganska många hundar som har samma problem, och det har en tendens att bli fullt på de få ställen vi kan vistas på där det inte smäller på nyårsafton.

Såååå, jag har funderat lite.
Jag gillade verkligen stugturen jag gjorde tillsammans med Lina och Äventyrshunden i Hemavan i våras, blev liksom lite biten av enkelheten i det hela. Så jag kör en slags repris av det, fast på nyårsafton och på en annan plats i svenska fjällen.

Bild lånad från STF:s hemsida

Det är inte så många av STF-stugorna som är öppna på nyår, men några är det iallafall.
Jag kommer göra en tur med start i Vålådalen för att sen skida vidare till Lunndörrstugan, Vålådalsstugan, Stendalsstugan och sen tillbaka till Vålådalen. En härlig 4-dagars tur som jag ser fram emot, jag tror Äventyrshunden är nöjd med vårt nyårsval också! Garanterat fyrverkerifritt!

Kanske att jag kombinerar med besök hos Chateaux Anna i Åre för lite lyxliv, eller kanske lite längdskidåkning någonstans i fjällen, varför inte Säfsen? Har för mig att de har bra längdspår...

Bild lånad från Säfsens hemsida. 


Jupp, det här känns som en bra nyårsplan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.