onsdag 19 januari 2011

En äventyrerskas hårda vardag

Alldeles för fint vårvinterväder idag för att undertecknad skulle ha ro att sitta inne på kontoret heeeela dagen, så det blev en lång lunch och två mils längdåkning på de uppsalianska vidderna. Kändes som om det var en dag i mars sådär när solen börjar värma fram fräknar i nyllet och vintern är på väg att koppla loss greppet. Underbart! Synd att jag glömde att ta med mig varm choklad i termos, då hade dagen varit perfekt! Spåren var glashala och stenhårda men toksnabba! Inget fäste över huvudtaget men otroligt fint glid framåt. I nerförslöporna var det bara att hålla tummarna för att backen inte avslutades med en kurva, för då var man rökt. Fanns inte en chans att kunna göra något slags plogsväng för att stanna upp sig själv för all snö var stenhård utanför spåren! Det var bara att försöka hålla laggen i spåren, koppla loss hunden, blunda och hoppas på det bästa.
Nu har jag ont precis överallt, men allra mest i axlarna, då det blev mest stakning idag. Det här var bara 2 mil, inte för att jag förstår hur jag ska orka 7 mil till... Jaja, det löser sig, det är ju nästan en månad kvar till start. Jag tänker att jag får jobba på det mentala och göra som en god vän till mig sa; "Vasaloppet är bara en mil i taget".  Genast måste jag medge att det känns mycket kortare!


De uppsalianska vidderna är inte så olika fjällen trots allt.


Tyckte att det gick lite trögt...
Gick bättre när jag pillat loss tandpetaren.


2 kommentarer:

  1. Helt rätt tänkt, det är en mil i taget! och du ska veta att det sitter skyltar längs med vägen som räknar ner hur långt det är kvar till Mora ;) Verkar som om du höll dig upprätt och på skidorna! ganska hlat här med i Åre, har varit plus ett par dagar nu så när man åker på kvällen har det frusit på i spåren... Hoppas det är lite finare när ni kommer upp så vi får ett fint pass tillsammans!!! Anna Larneby

    SvaraRadera
  2. Jag ser fram emot att få en träningskompis i spåren i Åre! Visserligen är det najs att åka med hunden men han skäller mest på mig! ;)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.