onsdag 2 februari 2011

Veckans citat...

... kommer sig av att jag under mina äventyr har jag träffat på åtminstonde två personer som har tagit ett stort beslut i sitt liv och valt ett annat leverne än ekorrhjulet.
Först var det den glade smeden som alltid har drömt om att få jobba med smide trots att han inte hade några förkunskaper alls. Han fick en chans att hoppa av sitt hektiska liv som chef på Ericson när en fallskärm erbjöds och företaget skulle lägga ner på orten där han jobbade. Han investerade pengarna i en smedja och lever idag lycklig varje dag över sitt beslut och ett lugnare liv som han kan leva i sin egen takt.
I helgen träffade jag Eva och hennes man som jobbade med att hjälpa företag att investera i Kina. De levde också ett stressat liv där de reste kors och tvärs över världen, men tröttnade och ville ha mer tid. Tid till att bara vara. De hoppade på ett erbjudande som dök upp om att starta ett vandrarhem i byn Mörkret med naturen inpå knuten. De har aldrig ångrat sig och stormtrivs med sitt lugna tempo och att ha mer tid för barnen.
Så ska det här bli temat för äventyrsåret 2011? Att träffa på människor som har känt efter vad de verkligen vill och vågar göra det?

Veckans citat: "Ska man leva för att jobba eller jobba för att kunna leva?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.