måndag 21 februari 2011

Uppladdning inför Vasaloppet

Jag försöker mest förtränga vad som ska hända i helgen... Känner mig inte det minsta redo att skida nio mil. Men jag tänker att jag får preppa mentalt. Alla råd jag fått om hur jag ska ladda upp har jag inte följt alls. Det här med att åka en herrans massa mil har inte gjorts. Inte heller har jag åkt 4,5 mil i ett sträck som var ett hett tips. Inte heller har jag ätit en massa kolhydrater (om inte Ahlgrens bilar räknas då förstås)och sömn har varit en bristvara minst sagt. Till råga på allt så strular foten också. Den har fått för sig att den ska göra extra ont just den här veckan. Suck.
Men lite har jag tränat, om än en aningens okonventionellt. Jag tänker som så, att om jag tränar under sämsta möjliga förhållanden så kan det bara kännas bättre på själva loppet sen. Alltså åker jag i så stora och bylsiga kläder som möjligt, för att sen när jag drar på mig min fantom-fartdräkt så kommer det kännas som det går sjuuukt fort bara för att jag inte har stora termobrallor som är i vägen i varje skidtag. Jag kör bara i ospårad och eländig terräng, bara för att kunna vara nöjd med Vasaloppsspårningen, hur det än ser ut. Jag kör ovallade skidor, bara för att under loppet när jag får proffsvalla så kommer det kännas som en nytändning! Vad tror ni, kommer min uppladdning att räcka?

Nja, jag ljög, lite valla har jag i form av bark faktiskt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.