måndag 6 juni 2011

Äventyr 22: Lycklig på Åland

Lycka är att från kajaken få upptäcka hur fantastiskt vacker Ålands skärgård är. Så långt bort men ändå så nära. Så lite folk och så många inbjudande öar att stanna till vid. Röda granithällar. Knotiga tallar. Spegelblankt hav. Stormvridna enar. "Himlen runt hörnet" som Lisa Nilsson skulle ha uttryckt det 1992.Lycka är att ljudlöst få glida fram med kajaken utan ansträngning på turkost glittrande vatten. Lycka är att få paddla dit näsan pekar och låta känslorna styra istället för sjökortet. Lycka är att få ströva omkring utan egentligt mål på solvarma klippor med barfota fötter. Lycka är att få sitta omslingrad med den jag älskar mest på hela jorden och bara glo ut över havet. Lycka är att få grilla korv över öppen eld och låta middagen ta tid. Lycka är att få upptäcka en havsörn segla högt ovanför i den molnbefriade himlen.
Lycka är att få hitta en vik där den starka nordanvinden inte når mig. Lycka är att få vakna till sprakande fågelkvitter. Lycka är att få ta ett uppfriskande morgondopp för att sedan soltorka i den lätta brisen. Lycka är att få paddla i medvind. Lycka är att få sticka ner handen i vattnet från kajaken och låta den släpa där ett tag. Lycka är att få skratta med den jag älskar.  Lycka är att få se tärnornas kamikaze-luftfärd i kamp om en silvrig liten fisk. Lycka är att höra myggen irriterat surra utanför tältet och veta att de inte kan komma åt mig. Lycka är att få ta en simtur i nästan stilla hav.Lycka är att var sak får ta sin tid. Lycka är att få ligga och dra sig i tältet på morgonen och småfisa lite i sovsäcken. Lycka är att få somna om. Lycka är att få se en svan rivstarta från vattnet under högljutt kluckande. Lycka är att i lugn och ro få äta nygräddat glödbröd till frukost med blåbär och kardemumma i.Lycka är att inte ha bråttom någonstans. Lycka är att hinna fundera över saker som varför fartygsdäck alltid är gröna och hur klipporna fick den just den form de har idag. Lycka är att bara hålla om den jag håller kär och sitta tyst. Lycka är att bada naken där ingen ser. Lycka är att hitta ett hundhår i tekoppen fast Diesel inte är med på turen. Lycka är att saker och ting får ta tid. Lycka är att slumra i solen. Lycka är att hitta en perfekt boulderklippa som inbjuder till salta dopp i havet.
Lycka är att fascineras av hur tyst det kan vara. Lycka är att få njuta av solens sista värmande strålar. Lycka är att trolla fram en flaska vin och överraska min älskling. Lycka är att känna att solen har svett mina kinder. Lycka är att ha tid för varann. Lycka är att borsta tänderna i saltvatten. Lycka är att långsamt, och med många pauser, gå hand i hand runt ön på en kvällspromenad. Lycka är att hitta ett träd att klättra upp i.
Lycka är att bara få vara. Den jag är.

4 kommentarer:

 1. Men åååååh vad härligt!! Det här inlägget var mycket bättre för mig att läsa än det om förra kajakäventyret! :)

  Skrattade gott åt lyckan av att hitta hundhår i koppen fast inte hunden är med. Tror man måste ha hund själv för att förstå det där...

  SvaraRadera
 2. Hihi! Gott att jag kan få dig att skratta gott! :)

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt inlägg! Lycka är att dela ngn annans lycka - tack för att du delar med dig! :)

  När du har tid så får vi ta och ses, du, Sofia och jag, och reka ett NR ihop :) Vore roligt.

  Fortsätt ha det toppen!

  SvaraRadera
 4. JAAA! Det vore superroligt att ses allihopa och checka in ett NR!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.