lördag 23 mars 2013

Action på hemmaplan

Alltså nu händer det grejer här på ön. Ena grannen har sett norrsken och den andra har sett en livs levande varg! Här på ön alltså, där jag bor! Wow! Snacka om att man inte behöver gå långt för att få sig ett litet äventyr.

Däremot har jag som vanligt inte sett skymten av något av de ovanstående. Jag måste ju gå med skygglappar när jag är ute, eller djupt försjunken i mina egna tankar. För jag missar då det mesta.

Men från och med nu har jag alltid ett litet getöga på den här sidan, där det rapporteras in om våra rovdjur har visat sig. En del inrapporteringar blir bekräftade, andra inte. Återstår att se om vi får ut någon länsstyrelse-spårare som kan bekräfta att det är en varg som smyger i buskarna här...

2 kommentarer:

  1. Stort tack för tipset på Länstyrelsens sida. Den hade jag missat. Det får typ bli startsida. och en vacker dag strålar Öland fram med klickbar grön färg;) På 70talet gick ett lodjur över sundet och hamnade i Böda. I år har det ju sprungit varg mellan öarna på smålandssidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, hoppas att Öland kommer med i rovdjursrapporteringen snart!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.