onsdag 12 juni 2013

Det här med att vara tjej...

.... och gilla friluftsliv är inte alltid så lätt när det kommer till friluftsprylar. Jo, ja visst, många företag är jätteduktiga på att lansera sina tjejmodeller. Men oftast har de inte gjort någon riktig research på hur den kvinnliga delen av befolkningen faktiskt är byggda rent anatomiskt och vad våra ryggsäckar, brallor och jackor kräver för att verkligen verkligen passa oss brudar. I många fall tycker tillverkaren att det räcker att ta en befintlig modell och göra den i rosa. Men se det funkar inte, iallafall inte rent ergonomiskt. 


Men ryggsäckstillverkaren Osprey har fattat det här med att tjejer och killar ser lite annorlunda ut. De har tagit fram en ny liten smidig ryggsäck som jag gillar, Raven. Och tänk, den är inte rosa. Den finns i lila och en så otjejig färg som grön. Halleluja! Den har andra finesser också så klart, en genomtänkt tjejrygga! Halleluja igen! Perfekt liten rygga till mountainbiketurerna. 

Va? En grön tjejrygga?
Det funkar väl inte...?
JO DET GÖR DET! 


Och som inte det vore nog, så har Osprey FLER ÄN EN TJEJMODELL, bara det är ju helt fantastiskt! Verve är lite lättare och kompaktare än Raven. Och den finns i grå / röd! Ännu en otjejig färg, hur ska det här sluta?

Heja Osprey,
som har fattat att alla tjejer faktiskt inte gillar rosa! 


Så en eloge till Osprey som gör supersköna ryggsäckar för både tjejer och killar! 

Näe, nu ska jag gå och dra på mig mina nya GRÖNA cykelbrallor från Norröna, hämta hojen och önska att jag hade en Osprey Raven på ryggen när jag forsar genom skogen på min fina MTB-hoj med killram. 

(PS. Om marknadsansvariga på Osprey eller Norröna läser det här, så är jag öppen för sponsordeals, testkörningar, samarbeten och eller vad som helst! ) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.