lördag 6 april 2013

Tre till!

Ja, ni läste rätt! TRE naturreservat rasslade det in idag! Måhända att det första för året tog tid, men nu känns det som om jag har ett visst flyt....
Idag var jag i Kungsängen i helt andra ärenden (om ni prompt måste veta så var jag i Kungsängen för att Äventyrshunden kanske ska bli modellhund....) och på vägen dit jag skulle vara vid en viss tid fladdrade en naturreservatsskylt förbi  mitt högra öga. Detta ledde till att på vägen hem (efter Äventyrshundens mycket väl utförda audition) så blev det hiking i Frölunda. Reservatet bjöd på mycket vacker vandring i tallskog intill Mälaren. Insåg även att jag gick längs med en vandringsled, gissar att det var Upplandsleden! Och det enda som for genom mitt huvud, när jag gick där och strosade, var att "här vill jag cykla"! Det var alltså den här sträckan som jag skulle ha cyklat istället för Uppsala-Älvkarleby som jag gjorde under Expedition 52, som mer liknande en brottningsmatch än en cykelfärd.... Tur att man lär sig av sina misstag... Eller?

Katjiiiiing, nummer två bara sådär! 

Myspys-skog och superfina cykelstigar! 

Men det var ju inte slut här i naturreservatsjakten, det visade sig att bara några hundra meter ut från strandkanten började ett annat reservat vid namn Broknapparna. Jag såg några som satt på isen och pimplade så jag bestämde mig för att chansa på att isen höll, trippade ut med Äventyrshunden i släptåg och korsade den osynliga linjen till nästa reservat.

Isen ser väl ändå tillräckligt tjock ut?


Nu skulle man ju kunna tro att det var slut här i naturreservatsjakten, men icke. Jag körde självklart fel (händer allt som oftast) när jag skulle hemåt och hamnade på gamla Enköpingsvägen istället för E18, men det visade sig vara jackpot då ytterligare ett naturreservat dök upp som gubben i lådan! I Stäketskogen blev det en kortare hike, men ändå!

Ibland är det bra att ta fel väg...

Härligt när det är ljust så länge nu för tiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.