måndag 27 maj 2013

I kroppen min...

....finns obotlig cancer. Ja, alltså inte i min kropp, utan i Kristian Gidlunds kropp. Han är bara 29 år men har ändå drabbats av cancer som inte vill lämna hans kropp. Han kommer att dö och han vet om det. Och han bloggar om det på I kroppen min. Nyligen kom han ut med en bok också, I kroppen min-resan mot livets slut och alltings början. Vad skulle du göra om du visste att du skulle dö snart? Skulle du bara checka ut och tagga ner? Eller skulle du göra allt det där som du alltid har velat göra och drömmer om? Skulle du umgås massor med dem som betyder mest för dig? Eller bara vara för dig själv? Skulle du resa? Ta den där kursen i mikrobiologi som du alltid velat göra?

Frågan kanske är svår att svara på förrän du står inför det valet på riktigt. Men min fråga är, varför lever vi inte alltid så? Varför vänta? Då kanske det är för sent.

Mitt svar på den frågan är kanske att jag skulle vara ute i naturen ännu mer, och rensa bort ett par saker i mitt liv som jag egentligen inte tycker är så roligt. Och hänga mer med dem jag älskar mest.

Om man skulle ta och gå ut i det fina vädret en stund kanske?3 kommentarer:

  1. Kloka ord. Och en väldigt fin bild!!

    SvaraRadera
  2. En väldigt fin bild som förmedlade mer än alla de ord du skriver, även om orden är väl valda också. :)
    Jag skulle också ge mig ut i naturen och umgås med nära och kära och även sitta helt själv i en skogsglänta ibland.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.