söndag 30 mars 2014

52 foton 2014: 13


6 kommentarer:

 1. Där åt jag en hamburgare i lördags!
  På andra sidan glaset alltså!

  Rent fototekniskt skitsvårt objekt. Inte ens i dagsljus är det enkelt att exponera bra där inne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det var en god hamburgare! ;) Jag blir ju nyfiken på om du tog några foton i Storhogna ju, hur valde du att fota och komponera dina bilder isåfall?

   Radera
 2. Ja, mitt syfte var ju att dokumentera en middag och lite lek i vinterträdgården. På grund av de kraftiga kontrasterna med glastak och växtlighet så fick jag försöka gömma glastaket under lövverket för att inte helt bränna ut högdagrarna alternativt underexponera de mörkare delarna, dvs det verkliga objektet. Detta leder i sin tur till långa slutartider, suddiga barn och brusig bild (jag vet att man inte får skylla på utrustningen...).

  Hamburgaren var jättegod med någon fetaostcreme!

  Synd det är så långt kvar tills nästa skidtillfälle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skyller alltid på utrustningen...;)

   Radera
 3. En lite spännande bild med kontrasterande förgrund-bakgrund. Förgrunden består av en mjukt vågformad krokig linje som letar sig in i bilden, medan bakgrunden har strikta raka linjer i vertikal/horisontell riktning. Förgrunden har ett kallt blått ljus, bakgrunden ett varmt gulrött. Jag upplever att det är en tävlan mellan för- och bakgrund, vilken som ska dominera och dra till sig mest intresse. I vanliga fall är det förgrunden, men den är lite fattig med endast en blå yta och en kurvlinje, medan det finns mer att upptäcka i bakgrunden, åtminstone om man kan dra upp bilden lite större.
  Det jag saknar är den givna intressepunkten, för du har en bra både förgrunds- och bakgrundsmiljö. Jag vet inte om det blåa är en swimmingpool eller något annat, men vid den första böjen nere till höger skulle du ha en intressepunkt: en person som står eller sitter där, är det en pool skulle någon kunna sitta där och dingla med benen ätandes på en hamburgare eller så för att inte bara posera. För just nu har du två helt olika miljöer som slåss om betraktarens uppmärksamhet, hade du en person där i ungefär gyllene snittet, så skulle allt annat automatiskt underordna sig till en omgivningsmiljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att en person hade varit bra där, hade dock inga modeller att dra i vid tillfället. Tack tack för feedbacken!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.