onsdag 21 november 2012

Är du rädd för mörkret?

Är du det? Rädd för mörkret?

Jag och Äventyrshunden tog en promiss genom skogen nu ikväll och då slogs jag av att det är rätt härligt att vandra i mörker. Jag hade med mig ficklampa men den behövdes inte, det var något slags magiskt bakgrundssken som gjorde att stigen syntes rätt bra. Dessutom vande sig ögonen efter ett tag och helt plötsligt såg jag ännu bättre! Det är rätt skönt att smyga omkring i mörkret där ingen kan se mig. Det ger en känsla av frid och frihet. Jag känner mig inte rädd när jag strosar med hunden vid min sida. Jag tänker ofta på en sak som min pappa sa till mig någon gång när jag var liten knodd.

"Det är ingen idé att vara rädd för mörkret, om du inte kan se dem som gömmer sig i skogen så kan ju inte de se dig heller.... "

Så sant, så sant. Det tänker jag ofta på när jag är ute och går i mörkret. Om jag inte ser någon så kan förmodligen inte de se mig. Bra. Känns tryggt. Tack pappa för den.
Det är skönt att inte vara rädd för mörkret.


4 kommentarer:

 1. själva mörkret är inte det skrämmande, utan det som kan dölja sig där och se mig. Men jag trotsar det, "face my fear" och det har ju gått bra. Så jag tänker lite statistiskt. Har det gått tidigare så går det igen :) Men inte utan ett visst obehag på vissa platser (om det finns tomma byggnader till exempel). Det måste vara skönt att slippa det obehaget...

  SvaraRadera
 2. Var inte rädd för mörkret
  ty ljuset vilar där.
  Vi ser ju inga stjärnor
  där intet mörker är.

  I ljusa irisringen
  du bär en mörk pupill,
  ty mörkt är allt som ljuset
  med bävan längtar till.

  Var inte rädd för mörkret,
  ty ljuset vilar där,
  var inte rädd för mörkret,
  som ljusets hjärta bär.

  /Erik Blomberg

  SvaraRadera
 3. Nej, jag är inte rädd för mörkret. Jag går gärna genom skogen även i mörkret, helst utan ficklampa. Mörkret blir mycket mörkare om man har ficklampa.
  Däremot kan jag känna mig rädd om jag går själv på stan sent på kvällen, men aldrig i skogen.

  SvaraRadera
 4. @Bjelfen: Modigt att du vågar möta dina rädslor!

  @Skrivaom: Tack för den fina dikten Elina!

  @Camilla: Kan hålla med dig om att staden kan skrämmas mer än skogen! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.