måndag 26 november 2012

Utrustning?

Det har kommit en del frågor på mailen om vad jag har med mig när jag är ute och äventyrar. Oberoende av varandra så har ni läsare undrat vad jag egentligen trycker ner i ryggsäcken när jag är ute. Och det här är ju inga hemligheter så jag tänkte att jag ska berätta för er i några kommande blogginlägg vad jag tultar runt med när jag är ute.

Idag börjar vi med bas-utrustningen som alltid är med, oavsett årstid och oavsett aktivitet.

Första hjälpen-kit, väldans viktigt! Och vet du inte hur du ska använda prylarna i kitet så rekommenderar jag en kurs med Lena Conlan och Crossing latitudes. Har även med förbandsgrejer till Äventyrshunden så klart.

Silvertejp, lagar allt och lite till.

Mutlitool, kan hjälpa till att laga allt och lite till. Kör en Gerber som har tång som visat sig användbar.

Tigerbalsam, lindrar en ond kropp när hjärnan vill fortsätta.

Holy socks, torra sockor att byta till när jag pausar eller har klafsat genom en vattenpöl. Gillar Smartwools mjuka merinoullstrumpor som finns i olika tjocklekar.

Varm gosig jacka, är riktigt skönt att ha med när jag stannar till för paus. Svettig som jag är för det mesta blir det snabbt kallt även på sommarhalvåret ibland när jag står still. Har en Klättermusen Liv dunjacka som har varit värd varenda krona. Varm som tusan, får plats under regnjackan och knölas lätt ihop till en boll som inte väger någonting när den inte används. Är det kallt ute så har även Äventyrshunden värmetäcke med sig.

Solskyddstick, som funkar både till läpparna och näsan och i nödfall röda axlar...

Toapapper, jo det är sant att även tjejer går på toaletten....

Alcogel, bra till det mesta, men kanske mest när friluftstoaletten har besökts.

Bajspåsar till hunden, har visat sig användbara till massor av annat än att plocka upp bajset efter hunden..!

Äventyrshundens expeditionsräv, ett måste för att Äventyrshunden ska låta mig pausa ifred...

Kompass och karta, mobiltelefonens GPS i all ära, men kompassen och kartan är alltid fulladdade.

Mobiltelefon, för att GPS är bra ibland, men också för att kunna höra av mig om något skiter sig.

Solglasögon, så slipper jag få ont i huvudet för att ha kisat hela dagen.

Sittunderlag, till både mig och hunden eftersom pauserna är halva grejen med att vara ute.

Regnkläder till både mig och Äventyrshunden. Här kör jag lättviktare från Norröna och Fjällräven. Äventyrshunden gillar Hurttas regntäcke för de kan han röra sig fritt i.

Mössa och vantar, är nog nästan alltid med även fast det är sommar. Det är så gott att gnossa in sig i under pauserna eller på kvällen.

Vatten, livsnödvändigt för alla levande organismer.

Kamera, ifall mitt huvud inte kommer ihåg strapatserna som jag varit på kan det vara trevligt att kunna drömma sig tillbaka till magiska miljöer.

Självklart packar jag allt i vattentäta påsar även om jag gör uteaktiviteter på torra land. Det kan ju ösregna och då vill jag helst av allt inte att packningen ska bli blöt. Jag gillar Sea to Summit, för de väger inget, finns i olika bra storlekar och har snygga färger.

Och jag gillar ryggsäckar från Osprey, de har bra vadderade axelremmar och sköna avbärarbälten kring höften. Dessutom passar de mig väldigt bra! De har massor av smarta finesser och väger nästan ingenting.

Vad har du med dig i din basutrustning när du är ute?


4 kommentarer:

 1. ..Och kanske det viktigaste Gunnika!
  Rätt inställning och positivt tänk som du ju har en hel del av ;D
  //Micke

  SvaraRadera
 2. Absolut! Det är helt klart en viktig faktor! :)

  SvaraRadera
 3. Varm choklad...?

  SvaraRadera
 4. Självklart varm choklad Anna! :) Men jag kommer till själva intagen av mat och dryck i ett senare blogginlägg! ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.