tisdag 27 november 2012

Och vad har du med dig på hojen då?

Idag har det varit ett herrans ruskväder här. Det har blåst fan och regnat sidledes så hårt att internätet slagits ut under stora delar av dagen. Då ni, då regnar det på riktigt, när inte ens cyber-rymden är tillgänglig!

Men jag tänkte iallafall berätta lite kort om vad för prylar som finns med när jag cyklar mountainbike. Förutom standardutrustningen som alltid är med så kompletterar jag med:

1. Punkalagningsgrejer
2. Pump
3. Mera vatten (blir törstig av att cykla)
4. Cykelhjälm
5. Pannband (så att inte svetten rinner ner i ögonen och förstör sikten...)
6. Cykelhandskar

Oftast när jag är ute och mountainbikar i skogen försöker jag ha tröjor med lång ärm och shorts som åtminstone täcker knäna för att slippa skrapa upp hela huden mot diverse kvistar och annat trolltyg som envisas med att vara i vägen där jag ska fram.

Om jag bara ska ut och träna mountainbike så får grejerna på listan ovan följa med (plus ett mini-första-hjälpen-kit) och då spänner jag fast allt på hojen för att slippa skumpa runt med en ryggsäck. Men om jag ska ut på långcykling och försöka bemästra Upplandsleden till exempel, vilket i vanlig ordning brukar betyda sånt här ruskväder som det har varit idag och oansenligt mycket tid per avverkad mil, så blir det ryggsäck med standardutrustning, mtb-pryttlarna och massor av extra energi! Men mer om vad för slags energi imorgon! :)

2 kommentarer:

  1. En kedjebrytare tycker jag är bra att ha med sig, har räddat ett par turer för mig. Då jag lyckats cykla hem med en växel istället för att gå hela vägen...

    Nu har jag också investerat i ett multiverktyg med kedjebrytare så får man lite andra bra-å-ha verktyg på köpet! :)

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra grej att ha med!! Tack för tipset! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.