tisdag 12 februari 2013

Nationalparksinspiration

Darlingen fick en fin present på sin födelsedag, en bok om Sveriges nationalparker. Självklart började jag bläddra direkt i den. Genast blev jag lockad att ge mig ut och besöka nationalparker i vårt avlånga land. Just nu går det ju inte så bra i vare sig naturreservatsjakten eller nationalparksjakten... Men året har ju faktiskt bara börjat, så jag känner mig hoppfull.Har du någon favoritnationalpark? I Sverige eller utomlands?

2 kommentarer:

  1. Min favoritnationalpark hittills är utan tvekan Norra Kvill. Var på väg Uppsala-Kalmar och tog en liten omväg på så där en 25 mil vilket visade sig vara förra årets bästa omväg! Besökte nationalparken tidigt en magisk morgon i slutet på april förra året. Små klara tjärnar, djup tallskog och ett litet berg med mäktig milsvidd utsikt och ett tiotal spelande orrar i gryningsljuset.

    Vadvetjåkka med alla sina grottor tillhör också favoriterna men på ett helt annat sätt...

    SvaraRadera
  2. Det låter jättehärligt Jenny! Jag tar tillvara dina tips och hoppas att alla läsare gör samma sak!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.