fredag 8 februari 2013

Rörd av en textrad

I eftermiddags så var jag på en före detta kollegas disputation, det vill säga 5 år av stenhårt forskningsarbete som ska försvaras med näbbar och klor under några timmar en fredagseftermiddag, innan man får kalla sig Doktor.

I boxningsarenan: blivande doktor Elina. 

Den blivande doktorn var grymt duktig och jag var så j-la imponerad av hur hon hanterade nervositeten, de kluriga frågorna och hur kul hon verkade ha under tiden som hon blev grillad.

I hennes utomordentligt välskrivna avhandling fanns även ett tacktal i inledningen där hon skriver några rader till dem hon känner att hon vill tacka. Och där, mitt i denna lysande forskningsproduktion, så står en rad som får mig alldeles rörd.

"Gunnika, it is amazing to follow you following your dreams, thank you for sharing!"

Det var så himla fint och jag blev så glad. Och nu ser jag fram emot att följa Elina mot hennes drömmar, vare sig det handlar om att bli professorska eller berömd fantasyförfattare. Vilket det än blir, så tror jag vi kommer få se henne i Nobelsammanhang i framtiden!

2 kommentarer:

 1. Så fint, försår att du blir rörd över den raden!
  Får väl passa på att erkänna att jag har citerat dig. Gjorde ett album till min följeslagare på mina äventyr. Ett album med bilder från det gågna årets upplevelser och på insidan av pärmen står det "de bästa äventyren..." såklart med ditt namn.
  Tack för att du inspirerar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Citera på! Jag blir så glad av att höra att du får inspiration! Det värmer! :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.