fredag 1 april 2011

Tävlingen är avgjord!

Tack alla som har röstat! Nu är det avgjort vem som ska få de fina priserna! Alltså vinnaren var ju redan klar, där jag använde min vetorätt som anstiftare av denna tävling. Men andra och tredje pris behövde jag ju hjälp med och nu har ni röstats fram pristagarna! Det roliga var att alla bidrag har fått röster, vilket betyder att friluftsliv ser olika ut för olika människor. Härligt att vi alla tycker olika, för hur skulle det annars gå om alla tyckte om samma saker?

Så håll i er nu, här presenteras vinnaren:

1:a pris Enmanstält från Mountain Hardwear 
Välj ett besöksmål, vilket som helst. Men gå inte den vanliga stigen dit utan navigera utan stigar med karta och kompass. Passar överallt!
Motivering från 52 adventurs: Hur enkelt som helst, men man vet inte riktigt vilket äventyr som väntar på den nya vägen. Kan bli hur spännande som helst! Äventyret kan dessutom göras långt eller kort, enkelt eller svårt. Äventyret passar bra att utföra på sin egen hemmplan eller på andra sidan jordklotet. Det går att anpassa till sin egen nivå och för alla åldrar och därmed skapa ett äventyr som dessutom är billigt! Alla har lika stor möjlighet att äventyra på detta sätt!
Stort grattis till Lars!

2:a pris Liggunderlag från Thermarest
Ta pendeltåget med cykeln och tältet till ändstationen. Cykla hem med paus för övernattning, bad och reflektion.
Motivering från 52 adventures: Enkelt och billigt, men ändå ett stort äventyr! Och man vet aldrig vad man hittar på vägen hem...!
Stort grattis till Anneli!

3:e pris Pannlampa från Petzl
Grottletarhelg med barnen (och vuxna) i Kärkevagge, Abisko. Kärkevagge betyder Stendalen på samiska och är en av Sveriges vackraste fjälldalar. I dalens bortre ända ligger Rissajaure=Trollsjön, en av världens klaraste sjöar, känt för sitt djupt blåa vatten. I dalen ligger 100.000-tals stenblock huller om buller. Under och emellan dessa finns små och stora grottor, håligheter och kryp-in. Perfekt för barn att utforska under en tälthelg i dalen.
Motivering från 52 adventures: Det här äventyret visar på hur man kan utnyttja terrängen till att göra en "vanlig" vandring spännande för alla deltagare!
Stort grattis till Ludmilla!

Jag vill tacka Addnature för att de har skänkt de fina priserna till den här tävlingen.

Är ni nyfikna hur det gick för resten av bidragen? Okej, här kommer resten av resultaten:

4:e plats
Ta tåget till en ort du inte varit i, övernatta där och ta långa promenader i staden för att upptäcka nya miljöer. Motivering från 52 adventures: Ett äventyr behöver inte vara i skogen eller vildmarken, i städerna finns det också oaser att upptäcka!

Delad 5:e plats med lika många röster var
Ta fredagsmiddagen med ut i skogen.
Motivering från 52 adventures: Ja, svårare än såhär behöver det inte vara att uppleva ett äventyr!

Följa med farföräldrarna ut i skogen och plocka bär och svamp och sedan göra sylt och torka efter deras recept.
Motivering från 52 adventures: Gemenskap och kunskapsutbyte över åldersgränserna är definitivt ett äventyr som oftast glöms bort idag. Att bara lyssna på någon som har levt längre än du själv kan ge dig nya insikter och har du tur kan du få höra det berättas om en ovanlig äventyrsupplevelse!

Smyga in efter de stängt grindarna till Botaniska trädgården i Uppsala och "smygcampa" i dungen bredvid Orangeriet. Gratis, spännande, lite förbjudet och rätt bra skogskänsla faktiskt. Vatten medtages, ingen bäck finns.
Motivering från 52 adventures: Jag vill inte på något vis uppmuntra folk att göra olagliga saker. Men det här äventyret visar på påhittighet och kreativitet, och visst är det så att det som är lite förbjudet blir lite mer spännande?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.