tisdag 19 april 2011

Vardag

Såhär kan en vanlig vardag se ut i en äventyrerskas liv:

Börjar med en morgonpromenad med en mycket studsig hund samtidigt som jag blir telefonintervjuad av Hemmets Journal för en artikel i juninumret. Vid frukosten passar jag på att läsa in mig på helgens kommande äventyr. Resten av förmiddagen försöker jag koncentrera mig på att läsa in mig på teorier om mentala modeller, användbart både som äventyrerska och som doktorand på Uppsala Universitet. Tappar dock hela tiden koncentrationen och kommer på att jag måste blogga om Comcards, vilket jag glömt bort att jag lovat en snubbe på Vildmarksmässan för över en månad sedan. Skriver ner några rader om mentala modeller på dassig engelska som min handledare kommer att påpeka att jag måste bli bättre på. (Jag vet!) När jag läst samma rad tjugo gånger i min teoribok ger jag upp och genomför ett kortare träningspass med hunden till tävlingslydnadskursen jag går på onsdagar. Värmer lunchmaten som pojkvännen har gjort i ordning åt mig, bloggar ett nytt inlägg som jag kommer på att jag måste få sagt samtidigt som jag äter. Tar lunchpromenad med hunden samtidigt som jag telefonjagar hantverkaren som ska renovera badrummet på landet. Stöter ihop med Novas husse som visar sig vara den juridiskstuderande jag just nu behöver. Diskuterar bloggerskornas rättigheter och skyldigheter och hur jag ska hantera erbjudandet jag fått av Topphälsa att börja blogga hos dem. Ringer pappa och bestämmer tid när jag ska komma dit och hjälpa honom med faktureringen i hans firma. Eftermiddagen ägnas åt att gå igenom en artikel jag skrivit till en jobb-konferens som blev ratad. Skriver om, läser kritiken jag fått, ändrar och tänker till. Ögonen går i kors och jag inser att jag måste berätta hur en äventyrerskas galna vardag ser ut. Bloggar igen. Svarar på mail som trillat in hos 52 adventures mailbox. Bestämmer möte med min nya hundvän Sofia och hennes kelpiesar efter påsk. KUL! Letar fram foton från Teknikgruppen.net till Hemmets Journal. Eftermiddagen fortsätter med att rätta alla mina studenters inlämningsuppgifter, de vill ju veta om de klarat sig innan påsklovet. Kommer på att jag måste kolla om jag har en karta över Helags dit vi ska i helgen för toppturande. Gräver fram en längst ner i en rörig garderob. Snabbkollar med Helags fjällstation över telefon om vägen dit, många åar har gått upp och det kommer bli en blöt historia att ta sig till fjällstationen. Ringer och meddelar Anton som ska följa med i helgen. Suckar och funderar över hur klistermärket ska se ut som jag ska trycka upp till 52 adventures att göra reklam på bilen med. Kollar jobbmailen och svarar på studenternas frågor om den kommande tentan. Gör några snabba sit-ups, måste få igång träningsrutinen på vardagarna. Räcker inte att bara röra sig på helgerna. Pojkvännen kommer hem framåt kvällen från sitt jobb. Han snabblagar nyttig mat till en lat äventyrerska. Kvällen ägnas åt agilitykurs med hunden, här får jag iallafall träna löprusher. Får räcka som träning för idag. Väl hemma igen bjuder pojkvännen på Risi-frutti och jag sätter mig vid datorn för att titta igenom jobb-artikeln igen, samtidigt som vi diskuterar förändringar på 52 adventures hemsida.  Somnar nästan vid skrivbordet. Reser mig och viker ihop tvättens som nu har torkat. Tänker att det borde städas i lägenheten också, men det får vi ta senare. Duschar, kryper ner i sängen och läser två rader i Harry Potter och hemligheternas kammare. Är så spännande och jag vill bara fortsätta att läsa, men ögonen faller ihop och jag somnar med boken över magen igen.

Puh, så kan det se ut. Jag tror jag behöver semester snart! :)

7 kommentarer:

 1. Lite semester i juli ;) Jag ska ta hand om dig och dina följeslagare mellan äventyren!

  SvaraRadera
 2. Ååh, tack! Jag ser verkligen fram emot att få bli ompysslad på Chateaux Anna i juli!!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag som tyckte jag har mycket att göra... Skönt att det alltid finns någon som har det värre! Att vara äventyrska verkar var ett hårt jobb! Men roligt!

  SvaraRadera
 4. Om det är så att nästa lilla äventyr bär av till Helags så borde du hälsa till den trevliga och mysiga personalen på stationen från mig. Snön börjar tyvärr att smälta, men lugnet finns där och Helagsmassivet står kvar och bara väntar på besök.

  Härligt att läsa din blogg. :)

  SvaraRadera
 5. Sofia, det finns folk som har det värre än mig oxå! :) Men det är roligt att vara äventyrerska iallafall!

  Ebba, jo jag har hört rykten om att snön är det sisådär med i Helags. Jobbigast blir nog att ta sig dit över alla öppna vattendrag.... Hoppas dock att glaciären bjuder på snö som är åkbar iallafall! Jag ska absolut hälsa personalen från dig! Kul att du gillar bloggen!

  SvaraRadera
 6. Verkar körigt att vara äventyrerska som måste ha en vardag också. Hur rationaliserar du bort den? Kul att läsa att du gillar kartor också. Gick en sväng på gamla välkända Sörmlandsleden idag, karta behövs knappast men det är ju kul att ha med.

  SvaraRadera
 7. Ja du, Hasse... Rationaliserar bort vardagen gör jag ju inte... Jag har bara en rolig helg att se fram emot, varje helg! Så då blir faktiskt vardagen lite roligare också! :)

  Sörmlandsleden är fin, hoppas att du hade en fin tur!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.