söndag 5 januari 2014

52 foton 2014:1


6 kommentarer:

 1. Hejsan! Hittade hit från Närärentyr :)) Jag tycker bilden är intressant med det lilla barnet som drar blicken till sej. Fina bilder även in inlägget nedan. Så läckert med gubben på taket :D Mvh Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Susanne! Och kul att du har hittat hit! :) Välkommen!
   Jag gillar också att barnet fångar ens blick, men man vet inte riktigt varför...

   Radera
 2. Har fått en massa bra feedback från fotograf Leif Sylvan som har mailat till mig, delger er andra här på bloggen också:

  I mitt tycke är bilden du har lagt ut lite svår att få grepp om, den är lite rörig i sin miljö. Det finns ytor och linjer i bilden men de samverkar inte, de leder inte blicken utan går lite hit och dit. Huvudmotivet antar jag är barnet på nedervåningen. Annars är tanken på ett litet barn i en grå och kall miljö lite spännande. Jag är inte säker på vad du vill säga med bilden, men kanske skulle barnet behöva vara lite större i bild för att komma till sin rätt. Lite ensamhet, utanförskap får jag känslan av när jag ser bilden, fastän färgtemperaturen motsäger det: barnet befinner sig i den gula varma zonen medan resten av bilden är mestadels grå och kall. Kanske bilden hade blivit mer sammanhållen och inte så spretig om du beskurit den kraftigt. Då hade du fått en naturlig gränslinje (den grå ytan som löper in i bilden), som skiljer den vuxna gemenskapen ovanför mot barnets ensamhet där nere. Om det nu var det du ville skildra. Den blir då lite mer spännande, mer påträngande, tycker jag.
  Men det här är vad jag tycker, jag behöver inte på något sätt ha rätt. En viktig fråga i sammanhanget är ju vad du vill säga med bilden själv. När jag beskar bilden tog jag fasta på att skapa en spänning mellan barnet och gruppen därovanför, men det kanske inte alls var vad du var ute efter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Leif för din feedback! Jag tar till mig två tips från detta. Det första är att jag måste tänka efter mer vad jag vill förmedla med bilden så att den får en djupare mening.
   Det andra är att jag inte ska försöka få med allting i bilden, vilket är ett av mina problem. Det vet jag. Jag tar gärna med så mycket som möjligt i mina bilder och det blir sällan bra. Så att börja beskära bilder får bli hemläxa till mig, alternativt att ta bort saker ur sökaren när jag står där med kameran och ska plåta. Härligt, tack! Två bra konkreta tips! :)

   Radera
 3. - Många linjer i bilden. Det är bra. Oftast. Här kanske det är några för många.
  - För att få mer fokus på barnet skulle man kunna beskära bilden både i över- och underkant.
  - Jag stör mig på "trä-väggen" i förgrunden utmed högra långsidan. Det är oftast bra att ha något i förgrunden då det blir mer djup i bilden. Här känns den i vägen. Men det gick kanske inte att flytta sig mer åt vänster.
  Allt jag har skrivit är mina åsikter - du får lika många svar som personer du frågar! :-)

  SvaraRadera
 4. Bra tankar Sara! Rådet med beskärning har jag fått tidigare, det finns en beskuren bild i ett senare inlägg då träväggen är borta plus lite andra linjer.... Då blev det mer fokus på barnet. Mitt problem är ofta att jag tar med lite för många saker i bilder... Ska skärpa mig på den punkten!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.