tisdag 21 januari 2014

Ibland blir det knasigt

I Aftonbladets söndagsbilaga (som ni kan köpa resten av veckan i butiken) kan ni hitta ett reportage om 52 adventures äventyrsår med den något missvisande rubriken "Jag vann över rädslorna".För det första så står rubriken inom citat-tecken, dock är det inget citat som jag har yttrat.
När jag korrekturläste artikeln som skrivits om mig och mitt äventyrsår hade reportaget en annan rubrik, nämligen "52 äventyr- på ett år".....

Själva brödtexten i artikeln är det inget fel på, men rubriken är tagen ur sitt sammanhang. Om man bara läser rubriken och kollar på bilderna så kan det tolkas som att personen det handlar om har gått runt och varit rädd för friluftsliv och nu har kommit över det. (Klassisk Aftonblads-retorik som säljer lösnummer...)

Men det var ju inte riktigt så det var. 52 adventures anda var att visa på att äventyr kan vara enkelt och meningen med projektet var ju dels att skapa mer ute-i-naturen-tid för egen del samt att inspirera andra att komma ut i naturen och uppleva friheten där.
Visst jag pratar ofta om att man ska utmana sina egna rädslor och lägga utmaningarna på sin egen nivå, att äventyr kan se olika ut för olika individer beroende på vad man har för erfarenheter och inställning. Det står också i slutet på artikeln där jag tipsar rent allmänt om hur jag tänker kring äventyr. Någonstans där ryckte formgivaren sitt rubrikcitat skulle jag tro.

Visst har jag varit rädd några gånger under mitt äventyrsår, när jag red häst och provade forskajak, och ja jag övervann mina rädslor just de gångerna och självförtroendet växte av just det.

Men själva äventyrsåret i sig gick inte ut på att kämpa över en massa rädslor konstant.
Det gick ut på att njuta av naturen och få vara ute mer, för det är det jag älskar mest. Min passion är att vara utomhus i alla slags väder och paddla kajak, cykla mountainbike, tälta, klättra, åka skidor, bada, vandra.....
Känna friheten och njuta av nuet.
De är en stor skillnad på att njuta av något och att vara rädd för något.

Så därför hoppas jag att ni som köper Aftonbladets söndagsbilaga orkar läsa brödtexten, för där kommer 52 adventures andemening fram bättre än i rubriken...

No big deal, men ville bara säga det.
4 kommentarer:

 1. Trist med rubriken, men kul att få en stor artikel i Aftonbladet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, no biggie egentligen med rubriken... Vi får hoppas att folk läser själva texten så blir det nog bra! :) Tack!

   Radera
 2. Hitta hit via aftonbladets hemsida. Söndagsbilagan finns säkert inte kvar ändo. Jag är precis som du. Älskar naturen och allt som hör dit. Men skillnaden är att jag är för fast i den vanliga vardagen och jag gör inte det jag verkligen vill göra. Jag gjorden en härlig grej och det var att åka till Thailand och besöka min syster. Bland det bästa jag gjort i mitt liv.
  Här är en kille jag beundrar. http://www.sandstorm.se/
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10571963.ab
  Jag skulle verkligen vilja göra som du och han. Har så mycket drömmar i mitt liv om vad jag vill göra.
  Skriv gärna på min mail. therradon@passagen.se
  Eller facebook. Mattias Santesson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är naturen härlig!?! Trist att du känner att du är fast i vardagen... Vad är det du verkligen vill göra? Kan du göra en liten del av det? Eller göra det du vill, fast i mindre skala? Så får du iallafall lite av härligheten.... Lycka till!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.