lördag 11 januari 2014

Äta ute!

Det är allmänt känt att all mat smakar bättre utomhus. Det vet ju alla.
Men jag har tröttnat lite på min egen matlagning när jag är ute, jag har liksom börjat upprepa mig. Kände att jag behövde lite nya influenser. Så jag kittade upp mig på en bok och trodde att jag skulle hinna med att torka min egen mat och göra fantastiska rätter när jag var ute.

Finns på Calazo förlag

Men de blev ju inte så. Men då hittade jag Friluftsmat där man kan köpa färdigtorkat! Tadaa!

Lättvikt när det är som bäst! 


Och för att veta hur jag ska slänga ihop ingredienserna i nya fantastiska kreationer så blev det en till bok. 

Finns också på Calazo förlag. 

Så nu jäklar, ska det bli smarrig mat under årets friluftsliv! 

Har ni några bra uterecept som du vill dela med dig av? 

4 kommentarer:

 1. Favoritmaten när vi är ute i flera dagar är lövbiff i bearnaisesås med ris. Lövbiffen strimlar jag och marinerar med vitlök och kryddor. Ute i fjällen lägger jag den i blöt et par timmar innan. Köttet får sedan koka en liten stund, sedan i med bearnaisesåspulvret och servera ris till. Smakar underbart med fjällutsikt.

  Är jag bara ute över dagen så är tortellini med diverse tillbehör gott. Tillbehören kan vara soltorkade tomater, kikärtor, vanliga tomater, oliver, osttärningar, majs, gurka osv.

  SvaraRadera
 2. Kokbok för friluftskockar är fantastisk! Vi åt som kungar under senaste vandringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra att boken levererar! :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.