söndag 5 januari 2014

Första fotoutmaningen

Jahapp, då var det redan vecka 1 och jag insåg rätt bryskt att jag måste ta mig i kragen med det här fotandet. Ett foto var det ju varje vecka. Utmana mig själv och bli bättre på att fota.

Lite i panik lånade jag så sambons kamera sent igår kväll och bestämde träff med några fotomodeller som jag vet alltid blir bra på bild. De ställer alltid upp och är dessutom mycket trevliga att hänga med!

Familjen Kihlberg är alltid redo! 

För att liksom underlätta för mig själv sågs vi på Artipelag, en konstutställningshall mitt i skogen vid havet på Värmdö. Att de dessutom serverar god lunch gjorde inte saken sämre. Jag tänkte Kihlbergs, skog, hav, konsthall och modern arkitektritad byggnad måste ju bjuda på några bra chanser att få till något även för en dassig fotograf som mig.

Äventyrshunden är också alltid med på noterna. 

Oförberedd och alldeles för länge sedan jag använde sambons kamera gjorde att jag inte riktigt kom ihåg alla inställningar och hur den funkade, så jag koncentrerade mig på att komponera bilderna istället och försöka utnyttja linjer i objekten jag fotade. Vet inte om jag lyckades, men här är några tafatta försök till att vara konstnärlig.

Älska ved! 

Skog ute, fuktigt inne. 

Näej, jag ångrar mig...

...vill inte hoppa längre...

Hmm, att komma in i labyrinten gick ju bra,
men hur kommer jag ut?

Klassisk matbild

Suddigt barn vid balla ränder i väggen.

Coolt på något vis i all sin enkelhet. 

Min lillasyster hade älskat det här stället. Grått, vitt, svart. Betong och naturmaterial. Hårt och mjukt. Och inbäddat i skogen vid havet... Försökte tänka lite som lillasyster, hon är nämligen fena på att hitta mönster i naturen och staden. Hon gillar bland annat att fota nära och får ofta till häftiga bilder på det sättet.

Men jag kände att jag inte riktigt fick till något bra, men hallå, det är ju bara första veckan, jag måste ju få en chans att utvecklas! Kan ju inte börja på topp, bättre att jobba sig dit långsamt....:)

Blev en utefika med lilla Julie iallafall som invigde sin nya renskinns-sittlapp hon fått av mig.

Diesel och Julie gillar varandras sällskap. 

Men nu har jag lagt upp en massa bilder, och det var ju bara en bild som jag skulle välja ut. Men då får du kolla i det här inlägget för att hitta vilken det blev för vecka 1.

Det är fritt fram och kommentera och komma med konstruktiv feedback. Mottages tacksamt dessutom.

1 kommentar:

  1. ...vill inte hoppa längre... är en riktigt fin bildkomposition med djup, den har du lyckats bra med!

    /Leif

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.