söndag 12 januari 2014

52 foton 2014:2

Jaha, då var det redan dags för nästa foto. Jag har haft NOLL fotoinspiration under denna vecka och idag när jag liksom var tvungen att ta ett foto (för nu är veckan slut och jag skulle ju lägga upp ett per vecka), så var det äntligen minusgrader! Fast som "fotograf" ropade jag inte riktigt äntligen, satan vad kallt om händerna det var. Hua.
Blev inte mycket till bilder idag, faktum är att jag inte är nöjd med någon. Vill knappt visa upp en bild överhuvudtaget.
Men till slut bestämde jag mig för att försöka fota utomhus fast det var beckmörkt och trixa runt lite med ISO och slutartider och bländare för att ändå få till en bild som man såg vad de föreställde. Hade dock inget tålamod att tänka på någon slags komponering av bilden, för mina fingrar var vid det laget helt stelfrusna. Så det blev en bild av en segelbåt som försöker piffa till det i kylan med en julstjärna.
Jag tänkte segelbåt=sol och värme och sommar, och jag ville ta en bild som skrek "fel forum" eller varför inte tänka utanför boxen och använda segelbåten på vintern med? Eller nåt sånt...

Jaja, här är den iallafall. Inget mästerverk jag är särskilt stolt över, men jag fick iallafall öva mig i att ställa in kameran.
2 kommentarer:

  1. - Jag gillar himlen och bakgrunden.
    - Båten är lite för gul. Glöm inte att använda vitbalansen.
    - Kanske du kunde ha flyttat dig någon meter åt höger så att den andra båten inte hade blivit med på bild? Då hade det blivit mer fokus på segelbåten. (ja, jag vet, du frös om händerna)

    SvaraRadera
  2. Tack Sara! Glömde helt bort vitbalansen...Ops.. Tack för påminnelsen! Håller med att jag kunde flyttat mig åt höger för att inte få med den andra båten, jag frös inte om fötterna så det borde jag ha klarat av! ;)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.