fredag 10 januari 2014

Skära, skära, skära

Leif går "all in" i feedbacken till mig, han har till och med kommit med ett förslag om hur man bäst beskär den första bilden i min fotoutmaning för året. Jag tror till och med han har mixtrat lite med ljuset i bilden också, och vips blev den mycket mycket bättre! 

Foto: Gunnika
Beskärning: Leif Sylvan


Såhär lyder hans kommentar kring det: 

En viktig fråga i sammanhanget är ju vad du vill säga med bilden själv. När jag beskar bilden tog jag fasta på att skapa en spänning mellan barnet och gruppen därovanför, men det kanske inte alls var vad du var ute efter?

Jag hittade en, i mitt tycke, bättre beskärning, om man är ute efter att uttrycka motsättningar. Det kanske inte alls är vad du ville med bilden, men när jag tittat på grundbilden och försökt analysera vad den skulle kunna symbolisera eller användas till så blev det faktiskt motsättningar, kontraster eller något liknande. Bilden är nu diametralt/diagonalt uppbyggd, vilket understryker motsättningar. Det skulle kunna symbolisera gemenskap – utanförskap, ungt – vuxet, ensamhet – delaktighet osv. Bilden är mer av psykologisk natur, och skulle mycket väl kunna användas till att illustrera en passande artikel inom den ämnessfären. Men det kanske är hästlängder från det som var din avsikt med bilden?

Det här är alltså min uppfattning av bilden. Genom beskärningen jag har gjort så har jag försökt förstärka det budskap jag uppfattat i bilden. Jag har också av samma anledning ljusat upp personerna i gruppen lite och mörkat barnet något.

Har du “tvingat” någon i din bekantskapskrets att ge sin mening om den, inte nödvändigtvis dess fotomässiga kvaliteter, utan vad dom tycker att den symboliserar, vilken känsla dom får när dom tittar på bilden?

Hans sista kommentar tar jag till mig... Jag ska fråga runt lite vad mina nära och kära tycker om bilden så får vi se vad jag får för respons... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.