tisdag 3 maj 2011

Även en äventyrerska...

.... måste ibland tvätta sina äventyrskläder... Idag var en sådan dag.
Och jag säger bara en sak: jag skulle vilja få tag i den som kom på idén med gemensamma tvättstugor. Och när jag får det skulle jag vilja vrida dennes knäskålar sakta ur led... Alltså tanken är god, men det funkar ju inte.

Jag börjar min tvättstuge-tid med att plocka ut någon annans barnleksaker i plast som snurrar i torktumlaren. Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker inte att bränd plast är den angenämaste av dofter när jag ska tvätta min kläder. När jag lite senare springer till tvättstugan för att slänga in mina lakan i torktumlaren står min granne och tvätttar sin filt i skurhinken (?). När jag frågar varför hon inte använder handfatet och varför hon är där på min tvätt-tid så får jag en lång utläggning om hennes landställe, hur man vårstädar på bästa sätt för att sedan runda av det hela med att säga att hon var på väg att ta ut min tvätt eftersom maskinen var klar, men så kom ju jag precis då. VA?! Jag tänker ursinnigt att hon ska ge fan i min tvätt, men jag ber henne lugnt och sansat att hon får boka en egen tid då hon får sköta sin tvätt.

En stund senare står jag och hänger kläder i torkskåpet varpå min granne som bor i lägenheten under mig stormar in och skäller ut mig grundligt för att jag har lagt smutsiga mattor i strykrummet. URSÄKTA?! Under de sju år som jag bott här har jag aldrig satt min fot i strykrummet, jag vet inte ens var det ligger. När hon lugnat ner sig så pass att jag får en syl i vädret säger jag lugnt att de inte är mina. Hon stormar vidare i jakt på någon annan att skälla ut.

Jag har en timmes tvätt-tid kvar när dörrklockan plingar på min ytterdörr. Nästa granne frågar surt varför jag inte städat efter mig i tvättstugan. Han gnäller vidare om att det är ytterst slarvigt, högst oansvarigt, fruktansvärt respektlöst och så vidare. Jag låter honom tala till punkt och säger sedan att jag ska göra det när min tvätt-tid är slut. Han blir helt perplex och går bara därifrån.

Och så undrar folk varför jag inte vill gå på årsmötena i  min lägenhetsförening??!!

1 kommentar:

  1. Haha, skönt att du snart slipper tvättstugan!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.