torsdag 29 september 2011

Aj aj aj aj aj aj aj

Okej, dagen började med att jag bestämt mig för att göra något åt min onda höft som har härjat med mig ända sedan Vasaloppet i februari. Numera gör det så ont att jag inte kan sova. Så jag tyckte det var dags att åtgärda problemet. Sagt och gjort, jag gick till en naprapat som utförde en minst sagt hårdhänt "massage". Han menade att jag har ärrvävnad i höften efter överansträngning. Den ska brytas upp och läkas om så att det blir en fin läkning istället. Så det var bara att hålla andan och försöka slappna av. Lättare sagt än gjort... När tortyren var över var jag rejält snurrig i huvudet och mådde rätt illa. Så kan det bli om man som jag samtidigt är förkyld och får hårdhänt massage.

Men äventyrshunden och jag tog vår morgonpromenad iallafall. Efter 200 meter kommer det en schäfer utflygande ur skogen och tar sikte på oss. Ingen ägare syns i närheten. Jag försöker mota bort den men den hugger Diesel över ryggen varpå jag får panik och LYFTER bort den stora hunden och BROTTAR ner den på marken. Diesel tar tillfället i akt och springer hemåt. Jag orkar inte hålla hunden och den slingrar sig loss och sätter efter den nu mycket rädda äventyrshunden. Som tur är kryper Diesel in under grinden (efter att ha passerat en stor trafikerad väg) och där tar det stopp för schäfern som lufsar tillbaka till sin ägare förmodligen.  Snabbcheck av Diesel och sedan telefonsamtal till världens bästa hundcoach för att hantera situationen och se till att Diesel inte ska bli rädd för andra hundar eller platsen det hände på. Efter lite terapi-jobb med äventyrshunden åker vi till veterinären där det uppdagas att han har fått sår på ryggen. Jag håller på att svimma av hunger, adrenalinpåslag och sviterna av den hårdhänta, men nyttiga, massagen. Jag biter ihop och försöker ändå lugna Diesel som ylar i högan sky när den duktiga veterinären undersöker honom. Numera är Diesel rakad fläckvis på bakdelen och nu väntar massor av sårtvätt och medicin för Diesels del. Jag hoppas bara att det inte är någon värre skada som kommer att uppvisa sig senare.... Jag vill inte att han ska få problem med ryggen eller något liknande...

Puh, vilken dag. Jag är helt slutkörd och alldeles, alldeles trött. En av få gånger som jag är totalt osugen på att packa och göra mig i ordning för äventyr i helgen.... Vill bara gosa ner mig i sängen med min älskade äventyrshund...

Diesels nya frisyr...

7 kommentarer:

 1. Nej!! Stackars, stackars fina Diesel. Och en eloge till matte som inte skrev en uppsjö av riktigt fula och nedsättande ord om den osynliga schäferägaren. Jag tänker ljummet hundbajs i ansiktet, minst.

  Hoppas ni kryar på er snabbt från dagens händelser!

  SvaraRadera
 2. Tack tack, vi håller tummarna för att det inte blir värre. Diesel är för tillfället väldigt trött... Helt förståeligt...

  SvaraRadera
 3. Usch! Min värsta mardröm! Skönt att det gick så bra! Krya på sig kramar till er båda <3

  SvaraRadera
 4. Vilken dag, värsta äventyret!! Tack och lov att din hund klarade sig. Håller tummarna att allt går bra i fortsättningen. Jag undrar vad som fick schäfern att gå till attack på det viset... hur mår en sån hund?

  SvaraRadera
 5. Lite väl mycket äventyr för min och hundens del tror jag.... Precis min tanke om schäfern, undrar hur den mår egentligen....

  SvaraRadera
 6. Fy vad otäckt! Stackars Diesel! Vad modig du är, bra gjort Gika!

  SvaraRadera
 7. Tack Tessan, jag hann inte tänka så mycket. Jag var bara livrädd för att Diesel skulle bli uppkäkad... Så jag handlade nog på (matte)instinkt...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.