onsdag 2 januari 2013

2013 års äventyr

Jo, jag ska skriva en årskrönika för 2012 och jag ska berätta för er om julens fjälläventyr, men först vill jag berätta om nästa års äventyrande. Har suttit under kvällen och knåpat i kalendern och petat runt bland drömmarna för att komma fram till någon slags grundtanke på vad som ska hända nästa år.

Typ något sådant här hoppas jag på att det kommer att se ut:

Januari blir lugn med äventyrande då jag är överhopad med roliga skrivjobb, kanske att jag får chansen att prova på skidskytte om snön blir lite bättre...

I februari vill jag att snön ska ligga metertjock och fluffig här på hemmaplan då jag har planer för längdskidorna att få komma ut och rasta av sig i Roslagstrakten.

Om allt går som det ska kommer boken om Roslagsleden som jag skrivit att lanseras på Vildmarksmässan i början på mars, och det är ju ett äventyr om något! Nervöst, spännande och gastkramande på samma gång. Om det blir en succé firar jag med lyxskidåkning i Härjedalen, om inte drar jag täcket över huvudet och tar nya tag.

April kommer ägnas åt Roslagianska äventyr och en förhoppning om att båten kommer utnyttjas på salta näräventyr mer än vad den gjorde förra året. Eventuellt kommer det åkas skidor i Riksgränsen också.

I maj drar jag till Italien för att vandra i Pompeji och Bologna, och toppar det hela med Eurovision Song Contest i Malmö. Ett och annat friluftsäventyr kommer förmodligen ske i Sveriges södra trakter. En liten mountainbikeweekend i Bergslagen kanske hinns med också, liksom för att värma upp inför juni.

Juni kommer gå i mountainbikens tecken med downhill i Järvsö och cross-country i Gästrikland. Och om vindarna blåser rätt kommer Expedition 52 att fortsätta sina paddelsträckor längs med Östersjökusten.

Om jag inte har tröttnat på att paddla i juli så kommer ett varv runt Utös sandstränder äga rum. Jag tänker även ge mig själv chansen att på allvar försöka skriva den där boken om 52 adventures äventyrsår. Ett par veckor viger jag åt det under sommaren och sen är det bara att hoppas att ett förlag nappar på idén.

Under augusti månad tänker jag uppleva Funäsfjällen från mountainbike, förhoppningsvis utan ackompanjemang av mygg.

September blir en spännande månad då jag tänkte dra på vrakjakt och prova på att köra dressin.

Jag håller tummarna för att allt går vägen så att oktober och november kommer spenderas med roliga äventyrsjobb antingen i Norrtäljes eller Bergslagens djupa skogar.

December och sista månaden på året vill jag gärna spendera en helg med vandring och SPA i Riga, får se om jag kommer iväg i julstressen det här året!

Vad tror ni? Kommer det bli ett roligt äventyrsår? Jag tror det!

Vad har ni för planer för 2013?

4 kommentarer:

 1. Tycker det låter som ett bra äventyrsår!
  Själv sitter jag fortfarande och skissar på årets upplevelser.
  Väntar på en viss bok om Roslagsleden, så en tur till mässan är inbokad:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, fortfarande i planeringsstadiet? Spännande!

   Ojoj, hoppas verkligen att boken lever upp till dina förväntningar... Gulp...

   Radera
  2. Försöker få ihop en bra blandning av nära hemma aktiviteter och lite mer långväga som kräver lite mera planering.
   Inte alltid så lätt att få ihop det när den fyrfota vännen ska med också...

   Tror säkert boken lever upp till mina förväntningar. Ser fram emot mässan:)

   Radera
 2. Håller med dig, det är inte alltid så lätt när de fyrbenta ska med. Det borde vara lättare att få ta med hunden på tåg och flyg etc än vad det är idag. När allt kommer omkring är det väl mer än 800 000 hundar i Sverige och deras tillhörande ägare vill ju säkert gärna resa. Så där har resebranschen missat en stor grupp som de utestänger när det inte går att åka liggvagn till Norrland till exempel osv... H

  Hoppas att du får ihop ditt äventyrsår till belåtelse och att vi ses på mässan! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.