torsdag 27 oktober 2011

Meningen med livet?

Igår, efter morgonens agilitypass med hundarna och före jobbet, gick jag och Sofia en skogspromenad och helt plötsligt diskuterade vi meningen med livet. Den frågan är inte lätt att svara på. Om man rådfrågar "Liftarens guide till galaxen" så är svaret 42.....

Är Teknikmagasinet verkligen svaret på vad meningen med livet är!?!

Men jag tänker lite såhär, meningen med livet är kanske att få leva sin dröm eller ägna sig åt sin passion. Och vad det är, det är olika för alla människor. För någon är det att skaffa barn för en annan är det att spela schack på elitnivå. För den tredje är det att slå världsrekord i höjdhopp, eller kanske påta i trädgården och för mig är det att få vara ute i naturen så ofta som möjligt. Att få vara med dem jag tycker om och uppleva äkthet. Jag tror att man måste ha drömmar och mål för att livet ska kännas meningsfullt. Några drömmar uppfyller man och några är bara till för att driva en framåt.

I somras fick jag en present från två av mina vänner som är väldigt viktiga för mig. En te-kopp med en peppande text ingraverad. "Drömmar är bra, att förverkliga dem är bättre!" Jag dricker te eller choklad ur den varje morgon och har läst texten miljontals gånger nu. Men jag blir lika glad varje gång. För det är ju det jag gör just nu, med 52 adventures, jag förverkligar mina drömmar. Och av det mår jag väldigt bra!

Tack Björn och Martina! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.