torsdag 24 mars 2011

Vem ska vinna tävlingen?

Nu är ni väl nyfikna på vilka som kammade hem vinsterna i tävlingen? Jag kan avslöja så mycket som så att det finns en vinnare. En solklar vinnare! Tipset är så enkelt och genialt och alla kan göra det! Men jag tänker hålla er på halster ett litet tag till .. För jag har nämligen lite svårt att bestämma mig för vem som ska få andra och tredje priset, så jag tänkte att ni, kära bloggläsare, kanske kan hjälpa mig med det?
Vi gör helt enkelt en omröstning här på bloggen! Jag presenterar de 6 äventyrstips som jag inte kan välja mellan för alla är lika bra enligt mig. Ni skickar en kommentar på inlägget då ni skriver vilket förslag ni tycker är bäst, flest röster får andra priset och näst mest röster får tredje priset. Rösta senast 31 mars!
Vad tycks? Är ni med eller?

1. Grottletarhelg med barnen (och vuxna) i Kärkevagge, Abisko. Kärkevagge betyder Stendalen på samiska och är en av Sveriges vackraste fjälldalar. I dalens bortre ända ligger Rissajaure=Trollsjön, en av världens klaraste sjöar, känt för sitt djupt blåa vatten. I dalen ligger 100.000-tals stenblock huller om buller. Under och emellan dessa finns små och stora grottor, håligheter och kryp-in. Perfekt för barn att utforska under en tälthelg i dalen.
Motivering från 52 adventures: Det här äventyret visar på hur man kan utnyttja terrängen till att göra en "vanlig" vandring spännande för alla deltagare!

2. Ta fredagsmiddagen med ut i skogen.
Motivering från 52 adventures: Ja, svårare än såhär behöver det inte vara att uppleva ett äventyr!

3. Ta pendeltåget med cykeln och tältet till ändstationen. Cykla hem med paus för övernattning, bad och reflektion.
Motivering från 52 adventures: Enkelt och billigt, men ändå ett stort äventyr! Och man vet aldrig vad man hittar på vägen hem...!

4. Följa med farföräldrarna ut i skogen och plocka bär och svamp och sedan göra sylt och torka efter deras recept.
Motivering från 52 adventures: Gemenskap och kunskapsutbyte över åldersgränserna är definitivt ett äventyr som oftast glöms bort idag. Att bara lyssna på någon som har levt längre än du själv kan ge dig nya insikter och har du tur kan du få höra det berättas om en ovanlig äventyrsupplevelse!

5. Ta tåget till en ort du inte varit i, övernatta där och ta långa promenader i staden för att upptäcka nya miljöer.
Motivering från 52 adventures: Ett äventyr behöver inte vara i skogen eller vildmarken, i städerna finns det också oaser att upptäcka!

6. Smyga in efter de stängt grindarna till Botaniska trädgården i Uppsala och "smygcampa" i dungen bredvid Orangeriet. Gratis, spännande, lite förbjudet och rätt bra skogskänsla faktiskt. Vatten medtages, ingen bäck finns.
Motivering från 52 adventures: Jag vill inte på något vis uppmuntra folk att göra olagliga saker. Men det här äventyret visar på påhittighet och kreativitet, och visst är det så att det som är lite förbjudet blir lite mer spännande?!

Så sätt igång och rösta nu! Senast 31 mars!

14 kommentarer:

 1. Jag tycker ettan! Dels för att det är nice och dels för att två av två Trollsjön-expiditioner jag hört talats om misslyckats, så det finns ett svårhetsmoment i det hela också!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag ska ju gå till Trollsjön i sommar! Undrar om jag kommer fram??

  SvaraRadera
 3. Jag röstar för nr.6. Jag gillar idén att man kombinerar friluftsliv med stadsmiljö, "Urban Camping" helt enkelt!

  SvaraRadera
 4. Härliga små äventyr, men jag röstar nog helt klart på förslag nummer ett!
  Tror minsann inte det är några som helst problem för dig att ta dig till Trollsjön Gunnika, det vill säga om du inte stannar på vägen och utforskar varje liten klippgrotta och andra vackra saker. Men det är lika mycket ett äventyr som att bada i Trollsjön..

  SvaraRadera
 5. Jag röstar på nummer 4. Det är något jag tror man kommer att önska att man tog sig mer tid till när ens mor- och farföräldrar eller ens föräldrar gått vidare. Kvalitetstid samt att kunskap som går i arv från de egna leden rankas högt i min bok.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker 1). Ta med paddan och bouldra lite också! Dessutom blir det ett kärt återseende av Vassitjåkka. Dock är det nog minst två-tre månader kvar innan snön har givit med sig. Vill inte göra dig avundsjuk, men imorgon åker jag och Maria till Lyngen :)

  SvaraRadera
 7. Förslag 3... Allt med cykling ska uppmuntras

  SvaraRadera
 8. Nummer tre och fyra lät bäst, men ettan var också trevlig! Fast tre är allra bäst, det lät sk*tkul

  SvaraRadera
 9. nr 2. För att det är lättast för de som har svårt att hitta tid och lust för äventyr. Middag ska vi ha, fredag är de flesta lediga och man kan ta med goda vänner! Är skogen långt bort funkar en stadspark utmärkt :) Mer friluftsliv och äventyr åt folket!!!

  SvaraRadera
 10. Nr5. Något som man kan göra i stort sett var som helst i Sverige.//Anna-Lena

  SvaraRadera
 11. Såja! Nu börjar det likna något! Tack tack! Mera röster vill jag ha!

  SvaraRadera
 12. Jag röstar på nummer 3, låter kul och går att variera på alla olika linjer! Roslagsbanan borde också kunna vara ett alternativ :-) (fast där kanske inte cykel får "medtagas") // Carin

  SvaraRadera
 13. Min röst går på #3. Enkelt men kan ändå bli hur häftigt som helst.

  SvaraRadera
 14. Vore jag ensam så röstar jag på 3an, fast skulle troligen låta fötterna agera transportmedel. Men 1an är ju given om man har barnen med sig. Har själv kört grott-tema förra året med barnen och det där låter faktiskt som något jag skall planera in i sommar. Två röster är väll okej?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.