torsdag 2 februari 2012

Äventyrsplaneringen 2012

Satt och tänkte häromdagen att det är ju helt sjukt egentligen att jag planerade alla helger ett helt år framöver under 2011. Men å andra sidan så fick jag sjukt mycket gjort också! Så nu har jag suttit och funderat på vad jag vill göra 2012. Hittills har jag mest varit sjuk och allmänt deprimerad, men när jag satte mig ner och började göra upp planer för året, så vaknade jag ur dvalan igen. Det kanske är så att en del av äventyrandet är själva planeringen, alltså tanken om hur det ska bli när man väl är där? Det är roligt att kolla kartor, hitta information i cyberrymden, ringa och fixa saker. Jag ställer in mig mentalt på att snart är det äventyr på g liksom.

Först och främst så ska jag och äventyrshunden ut på vår 52-mils expedition! Jajamän, jag har tänkt att mountainbika från Uppsala till Älvkarleby längs Upplandsleden och sedan vidare med kajak tillbaka till Uppsala längs Östersjökusten och det råkar vara just 52 mil! Men så insåg jag att jag inte har 365 dagar semester att ta ut och då räckte inte tiden till som vanligt för allt jag vill göra, så mountainbike-delen kommer genomföras helgvis i maj och kajakdelen kommer att delas upp på några veckor i taget under augusti. 52 adventures lever som hon lär, och fortsätter alltså att helgäventyra.

52 mils expedition med mountainbike och kajak

Dessutom så är det lite småäventyr redan inplanerade för 2012. Ska försöka hålla en uppdaterad planeringsversion i bloggens vänster-kant.

Jag börjar lite lätt med långfärdskridskor under helgen på Runn i Dalarna. Men februari bjuder även på äventyr på Finnhamn med hemligt uppdrag (!?). I mars kommer jag föreläsa på Vildmarksmässan igen, samt att jag åker till Åre (Chateaux Anna så klart) för skidåkning och kör en weekend i Köpenhamn med Lillasyster. I april blir det Team-VM i konståkning (jag ÄLSKAR stora sportevenemang, det är så schysst feeling) i Göteborg som toppas med salt västkustvandring och spahelg. Och om stjärnorna visar rätt kommer jag hänga på Fjällfest i Storulvån i april. I maj vigs helgerna åt att förflytta mig längs Upplandsleden på mountainbike. Och Kristi Himmels-helgen kidnappar jag med mig pojkvännen från fallskärmsklubben och gör ett nytt försök att runda Utö med kajak. I juni hoppas jag att jag får chansen att besöka Blå Jungfrun då om båtskrället kan ta mig dit. Midsommar hoppas jag kommer firas i Nassa skärgård och i glada vänners sällskap. Årets sommarsemester kommer förmodligen spenderas paddlandes, som uppvärmning för augusti då det ska paddlas några mil i 52mils-expeditionen, men det kommer eventuellt att varvas med start i Cykelvasan. September blir det troligen fjällvandring i Rogen och dressin i Gullspång. I oktober händer det väldigt roliga, men än så länge hemliga grejer. I november drar jag till Riga på vandrings- och spahelg. Och december ska det utövas lyxskidåkning i Funäsdalen. Men mer om allt senare.

2012 kommer bli ett bra år! Kul!

4 kommentarer:

 1. Hoppsan! Här liggs det inte på latsidan :-)
  Har länge tänkt tipsa äventyrskan om några guldkorn i Norrbotten, så här kommer de:
  Kanotlopp längs gränsälven: http://www.midnightsuncanoeing.eu/sv/hemsida.html
  Havsistur med svävare: http://www.visitlulea.se/goera/aktiviteter/info.aspx?lang=sv&id=317267&TL=123

  Hälsningar från Erika i Luleå

  SvaraRadera
 2. Ååå, tack för kanonbra tips! :) Svävare har jag alltid velat åka! :)

  SvaraRadera
 3. Jag är själv riktigt sugen på svävar-turen men har inte vågat prova än. Kanske blir det av nu till våren :-)

  Hälsningar från Erika i ett kallt Luleå, -37,5 och sjunkande...

  SvaraRadera
 4. Vi kanske ses på svävarturen! :) Minus 37,5 lät kallt! Och jag som gnällde på -22 grader häromdagen! Hoppas att ni har det lite varmare nu!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.