onsdag 4 april 2012

Kölhalad

Jamen, då har man en teknologie licentiat-examen i Datavetenskap med inriktning på Människa-Dator-Interaktion! Herregud, vad fancy-banancy det lät då. Egentligen handlar det om att jag vet lite om hur man styr tåg, eller snarare om människorna som styr tåg.... Men för att komma dit var jag tvungen att bli kölhalad först.

Gårdagen var dagen som jag gått och väntat på OCH fasat för i snart ett halvårs tid. Om jag var nervös inför föreläsningen på Vildmarksmässan, så var det en lätt klapp på njurarna jämfört med att försvara sin licentiat-avhandling. Alltså själva presentationen var jag inte skakig över, utan det var mer opponentens svåra frågor som jag darrade inför. Jag har haft mardrömmar om att jag står där som ett fån inför publiken och inte kan svara på den enklaste vetenskapliga fråga som jag borde ha lärt mig i redan i första klass. Att där och då skulle jag avslöjas som den stora bluff  jag är....

Här står jag och  funderar ut något klyftigt svar
på en klurig fråga jag just fått...
Inte ser jag så värst smart ut väl med blommorna i skrevet?

Hur gick det då? Jo, först blev jag överkörd av en asfaltsvält för att sedan pressas genom en mangel som ett urtvättat lakan.När jag kom ut på andra sidan med endast andan i behåll blev jag sågad vid fotknölarna och publiken fick sopa ihop delarna av mitt trasiga jag och hälla ner dem i soptunnan.

Varför ser opponenten så bitter ut?
Och vad är det jag egentligen försöker säga? 

Nääääe, nu ljög jag. Jag överlevde och det blev en ganska intressant diskussion även om jag stakade och hackade mig på några frågor. Kommer förmodligen få skäll från min handledare för att jag svarade lite galet ibland. Men va fan, jag fick ju äta tåg-tårta sen. Och det var det ju värt!

Jag kan nu se ljuset i tunneln! 

Och inte nog med att jag fick tåg-tårta, jag fick även löneförhöjning! Så nu blir det mer pengar i äventyrskassan! Extravaganta äventyr är numera min melodi.... Eeeeeh.... Pengarna räckte iallafall till tjusig middag med min käraste IT-tekniker på Lingon i Uppsala. Vi lyxade även med en stilla vårpromenad längs Fyrisån utan något som helst prat om saker som borde tas tag i. Bara mys...

Mys i Uppsala

9 kommentarer:

 1. GRATTIS!!!!
  Nu fattar jag vad som motiverade dig, TÅGTÅRTAN :-D!

  SvaraRadera
 2. Skönt att ha det avklarat sis, Grattis!

  SvaraRadera
 3. Tågtårtan gjorde att jag till sist kom till skott!:)

  Tack för gratulationerna!

  SvaraRadera
 4. Grattis!!
  Så kul för det där är ju besläktat med vad jag jobbar med, fast i mitt fall är det piloter och inte tågförare.

  SvaraRadera
 5. Nämen, va roligt! :) Vi skulle nog kunna ha värdefullt utbyte av varann! Läge för en fika?!?

  SvaraRadera
 6. Nu är ju inte jag på lic-nivå utan som utvecklare på en HMI-avdelning och ganska ny på jobbet, men jag tycker användbarhet är ett spännande ämne.
  Vore jätteintresant med en fika. Nu har jag inte riktigt koll på var du bor, men har du ärenden till Linköping så kan du väl hojta till. Du hittar mig på camilla(at)lysator.liu.se eller som Camilla Persson på facebook.
  Så länge fortsätte jag att följa din inspirerande blogg :-)

  SvaraRadera
 7. Ahhh, vad härligt! Äntligen! STORT grattis!!!

  SvaraRadera
 8. @Camilla: Skit samma vilken nivå du är på, kan vara trevligt med fika iallafall! :) Jag sitter på Uppsala Universitet, men jag hojtar till om jag har vägarna förbi Linköping, var så säker! :)
  Lycka till på nya jobbet!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.