onsdag 4 april 2012

Spontanäventyr!

Det har ju inte bloggats så värst vidare frekvent om just äventyr på den här bloggen på ett tag, men lugn i bussen, det ligger två inlägg på lut om både Köpenhamn-helgen och Åre-helgen. Jag ska bara jaga ifatt min kreativa ådra  först så ska jag nog lyckas knåpa ihop något läsvärt...

Men tills dess, i måndags så blev det ett spontanäventyr! Tadaa!
På lunchen var jag på uppdrag och hämtade en tårta på södra sidan om den stora staden. På vägen hem fick jag ett crazy (!?)  infall och tog jag en annan väg än den jag brukar ta och vips så dök Siggesta Gård upp. Egentligen körde jag förbi, men såg i ögonvrån en skylt om vandringsled.... Tvärnit på äventyrsbilen (som på senare tid mest varit transport-av-småfet-äventyrerska-till-jobbet-fordon) för att undersöka saken. Diesel var genast med på noterna och gick in i sitt alter ego direkt.

Tamejtusan, en vandringsled.
Den måste undersökas! 

Nyfikenheten bubblar ur båda mina och äventyrshundens öron när jag sticker ner handen (inte skägget) i brevlådan för att fiska upp en karta.

Ingen risk att gå vilse.
Inte ens för en äventyrerska
med Sveriges sämsta lokalsinne....

Leden kilar över ängar där solens strålar slickar det torra gräset, för att sedan smita vidare över Roslagsklippor längs havet. Spänger bär oss tryggt över frusna träskmarker. Mörka moln i väster. Vidare in i skogen följer vi pliktskyldigt leden. Röda små stugor med anor från 1600-talet kikar fram mellan glesa tallar. Haglet trummar mot jackans huva. Glada fötter och tassar skuttar över hala träbroar. Blåsipporna bugar sig för det luddiga vår-regnet.

Äventyrs-strapatser i ombytligt aprilväder

Vi följer rådjurens spår djupare in i skogen och jag studerar nyfiket de skyltar som beskriver trakten vi vandrar i.

-Intressant, säger jag till Äventyrshunden när jag läser om att skogen vi står i just nu var åkermark under andra världskriget, han ser ut att nicka underfundigt till svar och återgår sedan till att undersöka myrstacken.

Efter bara några kilometers vandring är vi tillbaka där vi började. Men med en helt annan energi än vid starten. Upplyft av äventyrets makt känns alla vardagsbördor mycket lättare att bära.

På Siggesta Gård finns mycket mer än bara vandring!
Till exempel äventyrsgolf och skogshinderbana! 

Tänk vad lite nyfikenhet kan göra med vardagen...! När var du på spontanäventyr senast?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.