onsdag 12 december 2012

En till premiär!

Det är nästan orimligt med tanke på alla premiärer som avlöser varann just nu. Med en skitdag som denna behövde kvällen piggas upp. Så jag och Äventyrshunden drog först på bokreleasefest i den stora staden där vi positionerade oss i friluftsförfattarbranschen och åt pepparkakor. Äventyrshunden hjälpte personalen på Alewalds (där jippot ägde rum) att dammsuga golvet på smulor så effektivt att jag funderar på att skicka en faktura för väl utfört arbete.
Men kvällen var inte slut där, vi fortsatte genom huvudstaden för att ta del av själva premiären. Och det var inte vilken premiär som helst. Det var en hett efterlängtad premiär för mig. Nämligen skidskytte! Fast inomhus! I simulator. Det var självaste kartknarkaren PEK och Prestationsbyrån som bjudit in till Afterwork med en möjlighet att uppfylla sportdrömmar. Ja, för ni vet väl att det är min (inte så hemliga längre) dröm att prova skidskytte.
Och satan va jobbigt det var, och svårt! Men oj va roligt! Synd att de andra var tvungna att gå hem. Jag hade gärna fortsatt hela natten och skyttetränat! Först stakar man så hjärtat vill hoppa ur bröstet, sen samlar man ihop sig och försöker pricka en fluglort medan hjärtat gör sitt bästa att hamra sönder bröstet och sen staka av bara helskotta för att hinna med de straffrundor man dragit på sig och ändå försöka vara först i mål.
Fick pisk första gången så det sjöng om det, men skyller på att Äventyrshunden hängde i mitt skärp när jag skulle skjuta.
Efter lite tips från coachen och andhämtning var jag taggad igen. Den här gången sköt jag 4 träff! Hajar ni? Jag var flera mil framför den forne skidskytten PEK! Ja, måhända att han fisåkte först för att vi skulle komma samtidigt in på skjutvallen, men oj vad han fick staka för att komma ikapp sen eftersom han bommade! I andra skjutningen missade jag alla skott för jag var så upprymd över mina första träffar och förlorade upploppet stort. Men vad gör det? Det var helt galet roligt! Inte blev kvällen sämre av att det snackades roliga framtida mtb-projekt! Näe, nu måste jag nog sova. Hur nu det ska gå till när jag är alldeles prillig i hela kroppen och hjärnan kokar över av idéer?

Vill du också prova? Kolla in Simway Sports, det ligger i närheten av Odenplan. Går att hyra in sig ett gäng och prova på skidskytte, golf och lerduveskytte i simulator.

Liten, liten prick som ska träffas under tung andhämtning... 

PEK visar hur det går till på riktigt...

Såhär ser själva skidåkningen ut mellan skjutningarna... 


PS1. Hände två roliga saker till idag, men det tar vi imorgon.
PS2. Jag gillar aktiviteter där Äventyrshundar är välkomna!:-)
PS3. Hade jag bara vetat var team jägarsnus luciavaka var någonstans i skogen hade jag nog åkt dit också!
PS4. Tydligen hade jag bästa tid på damsidan den här kvällen. Det är väl ändå värt att skryta lite med?
PS5. PEK har lovat att jag ska få prova skidskytte utomhus i Häverödal, med skidor på fötterna och bössa på ryggen. Hoppas att han håller vad han lovar!:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.