måndag 17 december 2012

Om olyckan skulle vara framme

Om nu det skulle vara så att du skulle skada dig när du är ute på vift i naturen så är det ju smart att ha med sig en första förbands-låda så att man tillfälligt kan lösa problematiken som uppstått. Och då är frågan vad man ska ha i lådan då?


För det första är det ju smart att ha en vattentät necessär/påse med sakerna i, och det är betydligt bättre än att släpa runt på en låda.. När jag var på Crossing Latitudes kurs om friluftsjukvård (som jag rekommenderar till alla som är ute i naturen och rör på sig) så diskuterade vi det här och kom fram till följande lista:

Tejp
Plåster
Elastisk binda
Kompresser
Steristrips
Ipren
Spruta
Sax
Sårtvätt
Värmande silverfilt i aluminium
Mitella
Second skin, kylande plåster för brännsår
Dukal, genomskinligt bandage
Antihistaminer (för allergiska reaktioner)
Socker (ex dextrosol för diabetiker)
Handskar
Skyddsmask
Magnecyl (blodförtunnande)
Epipen (adrenalin för diabetiker)
Resorb (för vätskeförlust)
Tändstickor (för att kunna värma vatten)
Hundbandage (Ett speciellt bandage för Äventyrshunden som fastnar på hans päls. I övrigt har hundar samma första förbands-väska som vi människor)

Något sådant kan det se ut. Och när man går kurs hos Crossing Latitudes så får man med en väldigt smart snusnäsduk där det står hur man tar hand om en patient vid olika skador. Även om man gått kurs så glömmer man bort ibland och i stressade situationer kanske man glömmer tillvägagångssättet.. Då är det bra att tjuvkika på snusnäsduken och hoppas att kunskaperna hoppar tillbaka in i huvudet. Och den här snusnäsduken är ju bra till mycket annat, att få bort svetten i pannan när man hikar till exempel, så den är alltid med liksom.Hos Pickpack kan du köpa färdiga första förbandskit i olika stora format och även i vattentätt fodral.

Har jag glömt något? Lämna en kommentar och berätta vad du inte lämnar hemmet utan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.