onsdag 12 december 2012

Idag kör vi franskt!

Jo, så är det. En Renault Megane med automatväxel och utan spolarvätska. För Äventyrsbilen är på verkstaden igen. Jag menar det var ju säkerligen hela två månader den var där sist så det började bli dags igen liksom. Den här gången hoppas vi på att det bara är några löphjul och en rem som behöver bytas och att det inte är vattenpumpen. Det senare känns dyrare på något vis.
Positivt denna gång var att bilbesiktningen gjorde mig uppmärksam på missljudet i motorn så jag kunde själv köra Äventyrsbilen till verkstaden innan haveriet var ett faktum.

Tillbaka till det franska. Det här med automatväxel är knepigt. Jag är inte van vid detta och jag vet inte hur många gånger jag försökt trycka ner kopplingen utan att tänka på det och dragit till med en tvärnit då jag tryckt ner bromsen hastigt och lustigt. (Varning för wiplashskador.) Äventyrshunden tittar på mig med stora oförstående ögon och undrar vad som hänt med mina bilkörar-skills. Han brukar ju kunna sova lugnt när vi transporterar oss, men inte idag. Hoppas att fransoserna är bättre än jag på att köra med automat....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.