torsdag 3 maj 2012

Utmaningar på höjden

En av de bloggar jag läser hade hittat den här listan häromdagen.  En förteckning över de högsta punkterna i Sveriges alla landskap.

Alla landskaps högsta toppar
Han ska göra ett försök att nå alla inom sinom tid, som han säger själv. Kebnekaise, också Sveriges högsta berg, ser han som en stor utmaning. Jag förstår honom, det är en rätt tuff topp att bestiga ändå. 
Jag har ju redan bestigit Kebnekaise två gånger. Med och utan skidor. Med och utan sikt. Med och utan magsjuka. Så jag har ju gjort den värsta toppen liksom. Dessutom så har jag även bestigit Helags och Storvätteshågna förra året. Två till av de högsta topparna. Så då är det ju bara resten kvar. Jag blir lite sugen att haka på utmaningen, mest för att jag är nyfiken på Gästriklands högsta topp Lustigknopp! En topp med sådant gulligt namn måste vara väl värd att besöka!?! 
Blir du också sugen på att haka på utmaningen? Här finns mer information om du är taggad. 
Hur många toppar har du bestigit hittills? Skriv gärna och berätta! 

5 kommentarer:

 1. sv: haha, ja tydligen!

  och för att kommentera den där listan så kan den icket stämma. Ifjol besteg jag Marsfjällstoppen som är 1590m.ö.h och ligger i Västerbotten. Men det kanske är därför som texten är röd, för att det är en osäker uppgift? hm...

  SvaraRadera
 2. Hmm, det är något lurt här! Jag tror mer på dig i den här punkten för det är som du säger, Marsfjället är bra mycket högre! Skumt!

  SvaraRadera
 3. Hej Vad bra att det blir lite ordning;) Listan är från Wikipedia där kanske finns fler fel. Det är ju illa om man står och jublar på fel topp. Det är ju nästan lite oseriöst. "Highpointing i Sverige" visar samma lista men beskriver en helt annan höjd än den högsta (Rösslösa) på Öland. Så det där får man nog dubbelkolla. Marsfjällstoppen i Västerbotten var det ja!

  SvaraRadera
 4. Nu ska vi väl skilja på landskap och län här. Jag är tämligen övertygad om Marsfjället ligger i landskapet Lappland men i Västerbottens län.

  Men för att svara på din fråga. Storvätteshågna har jag bestigit på längdskidor, Lojsta hed tror jag vi sprang över på ett orienteringsläger, Tomtabacken har jag också passerat. Men jag tror att det är de enda jag har tagit mig upp på faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Du har nog rätt i landskap/län frågan...

  Kul att höra om dina toppbestigningar! Blir det fler? :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.