tisdag 24 juli 2012

Fästing-skörd

Okej, det finns en baksida med att skriva en guidebok om Roslagsleden. Fästingarna! Idag har vi vandrat mestadels i högt gräs och Äventyrshunden kammade hem storvinsten: 30 fästingar som bitit sig fast! Plus en cirka lika många till som kröp i pälsen. Och säkert några till som vi inte hittat i hans tjocka päls. . . Jag och min fotograf dekorerades också med varsin. Suck.

7 kommentarer:

 1. Ajdå! Men köp ett sånt där fästinghalsband som finns på apoteket! Det är värt alla pengarna! :)

  SvaraRadera
 2. Hej 52adventures!

  Hittade din blogg idag och har börjat läsa ikapp den resan du gjorde under 2011. Väldigt imponerande! Jag är också ute efter att fylla min vardag med mer äventyr och det är inspirerande att se att du lyckades. Just nu så är mitt mål att testa ett nytt äventyr varje månad, inte riktigt lika hardcore som att göra det varje helg, men det är en bit på vägen :)

  Det ska bli kul att följa din blogg!

  /Patrik

  SvaraRadera
 3. @Penélope: Vi kör med drop i nacken på Diesel, men jag tror att han har badat bort det mesta av det nu när det är så varmt, för såhär många har jag då aldrig plockat på en och samma gång....

  @Patrik: Välkommen till bloggen! Ska bli spännande att ha dig som läsare! Och ett äventyr i månaden är inte fy skam, man ska ha mål som man klarar av och trivs med! :) Lycka till, du kommer få det fantastiskt på dina äventyr! Skriv gärna och berätta om dina upplevelser, som kommentarer här på bloggen eller i ett mail till mig. :)

  SvaraRadera
 4. 30 fästingar är MÅÅNGA. De är hopplösa de små krypen. Jag har något slags fästingblod så jag samlar in alla så att resten av familjen ska slippa ;) En gång förra året när vi varit ute så plockade jag bort drygt 10 fästingar på mig mellan fötterna och midjan. En bra fästingpenna är guld värd.

  SvaraRadera
 5. Japp, det är det! Ikväll blev det "bara" 25... Jag har aldrig varit med om maken tidigare! Så nobelt (!) av dig att ta på dig fästingansvaret i familjen! Hoppas de andra tackar dig för det ordentligt! Huga, hoppas att du har tagit TBE-vaccin då?!

  SvaraRadera
 6. Nämde din blogg i mitt senaste inlägg. Kika in vettja :)

  SvaraRadera
 7. Fin blogg du har! Hoppas dina månadsäventyr blir härliga! Tack för att du nämnde mig!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.