söndag 8 juli 2012

Spindeln i nätet

Kommer ni ihåg att jag hade en tävling här på bloggen för ett tag sedan? Det gällde att lista ut vad fotot visade. Spindelbebisar kom de flesta fram till, men inte vilken typ av spindelbebisar det var. Vinnaren fick dras från alla tävlingssvar som strömmade in och det blev till sist Anna, som så gärna ville få reda på vad det var för spindel. Så även jag!  Fotot är taget i Sverige på svärföräldrarnas landställe i Gästrikland, så det handlade inte om någon utrikisk skapelse. Så halva Uppsala Universitet engagerades, och jag vill passa på att tacka alla som visat intresse i detektivarbetet för att luska ut vad det var för spindel det handlade om. Och nu har svaret kommit till min kännedom. Tam-tadaa!  Det verkar som om det handlar om korsspindel i det här fallet! Mysteriet löst!

Små korsspindlar! 2 kommentarer:

  1. Kors :-) Kikade på den när jag googlade spindelsorter, kanske ser bäbisarna lite annorlunda ut. Tack för svar

    hälsningar Anna

    SvaraRadera
  2. Vassego! Jag ville ju också veta! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.