måndag 30 juli 2012

Veckans Roslags-möten

Jorå, det blev roliga möten på Roslagsleden den här veckan också. Bland annat blev vi omsprungna så att de sjöng om det av Fredrik och Roger som tränade terränglöpning i skogarna mellan Vira Bruk och Penningby.

Roger och Fredrik lubbar ifrån oss lätt
 i Roslagsskogen.


Vi snubblade också över Jaqueline, en tysk dam som bott i Sverige i 9 år, och som lusläste alla informationsskyltar längs leden för att lära sig mer om Sveriges flora och fauna.


Jacqueline gillar de svenska landskapet

Vid Gunnsjön råkade vi väcka Annika och Patrik som tältade där. Patrik visade sig vara en gammal fjällräv utbildad i Älvdalen (samma skola som jag ska föreläsa för i höst) som efter 5 år fått med sig sin sambo ut för att testa campinglivet. Under deras frukost satt vi och pratade och det visade sig att när de träffades för 5 år sedan hade Annika sagt att hon ALDRIG ville tälta. En inspirationsfilm om Roslagsleden fick henne på andra tankar...!


En förstagångstältare och en veteran inom friluftsliv


Vid Linneladan i Penningby träffade vi på en spansk triatlet med anhang, som varit Sverige-trea i sin sport en gång i tiden. Efter några minuters samtal kröp det fram att hans fru är en av de 40 släktingar som äger Penningby Slott! Och vips, så fick vi även en visning av slottet!

Fernando med sonen Spencer
och kompisen Alexander och  dennes son Jonatan

Fernandos fru Sofia
som guidade oss på Penningby Slott


Och sist men absolut inte minst, träffade vi den hemlige vandraren. Eller träffade och träffade, jag sprang ifatt honom och körde en gående (springande) intervju i ett ruskigt högt tempo. (Var helt slut efteråt.) Han var kittad från topp till tå med det senaste, en erfaren vandrare som trippat runt på Norges, Afghanistans och Nya Zealands storslagna vandringsleder. Men som nu ville prova på den Roslagianska landsbygden.


Vem är den hemliga vandraren?
Det får ni reda på när boken kommer ut.. 

4 kommentarer:

  1. Man börjar undra - blir det en guidebok eller blir det en roman?

    SvaraRadera
  2. Vilken bra sajt! Visst är det kul att resa och se nytt men jag slår gärna ett slag för äventyren vi har runt hörnet. Gräva där du står! Jag är från sthlm södra men efter Jättelångt vart jag bara "tvungen" att lägga två semesterveckor i härliga Roslagen. Bland annat lek på leden (har bara en etapp kvar nu innan jag gjort hela) men det som slår allt är landsvägcykel. En nät av små fantastiska vägar och aldrig långt från buss/butik/hjälp så man inte behöver planera så noga. Inte ett rödljus i hela Roslagen (eh...tror jag). Tack för en bra sajt! // Fredrik

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillar sajten! :) Och härligt att höra att du har fattat tycke för Roslagen! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.